Vettel és Webber már csak röhögnek a balhéikon

Forma-1, Mark Webber, Sebastian Vettel, Red Bull Renault, Malajziai Nagydíj 2013
KUALA LUMPUR, MALAYSIA - MARCH 24: Mark Webber (L) of Australia and Infiniti Red Bull Racing celebrates finishing second as race winner Sebastian Vettel of Germany and Infiniti Red Bull Racing reacts on the podium following the Malaysian Formula One Grand Prix at the Sepang Circuit on March 24, 2013 in Kuala Lumpur, Malaysia. (Photo by Clive Mason/Getty Images) *** Local Caption *** Sebastian Vettel; Mark Webber // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20141222-08766 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Vettel szerint a versenyzők közötti párbeszéddel bármelyik csapatnál meg lehet előzni, hogy végzetesen megromoljon a kapcsolatuk. Egykori csapattársával már képesek együtt nevetni a Red Bull-os botrányokon.

Idén nem az élbolyban, hanem a középmezőnybe tartozó csapatoknál, a Force Indiánál és a Toro Rossónál a legproblémásabb a versenyzők kapcsolata egymással. A nyári futamokon Esteban Ocon és Sergio Pérez többször összeakaszkodott, ezért az előző futam előtt a Force Indiának meg is kellett fegyelmeznie őket.

A két pilóta Monzában tiszta vizet öntött a pohárba, és Sebastian Vettelt is megszólaltatták a témában, hogy fejtse ki a véleményét arról, menthetetlenül elfajulhat-e két csapattárs háborúja.

- mondta a Ferrari versenyzője Monzában. - Mindig lehet beszélni egymással. Legyünk őszinték, a pályán időnként nem minden úgy alakul, hogy az mindkét felet kielégítse."

Webber és Vettel Malajziában, az elhíresült "Multi 21" botrány után Forrás: 2013 Getty Images/Clive Mason

"Nem hiszem, hogy létezett volna bármikor olyan versenyző, aki rossz szándékkal közelített a csapattársához vagy bárki máshoz. Az viszont biztos, hogy a csapattársak közötti küzdelem mindig élesebb." Azt mondta, "a volán mögött egoistának kell lenni, ugyanakkor mindenki a legjobbat akarja a csapatnak."

Természetesen nem véletlen, hogy pont őt kérdezték meg az újságírók, hiszen bőven tud mit mesélni a Red Bullnál töltött évekről. Akkor számos alkalommal konfliktusba keveredett az ausztrál Mark Webberrel, aki azóta már visszavonult.

- nyilatkozta Vettel. - Mindkettőnknek megvan a saját nézőpontja a korábbi eseményekről. Eltérnek, de ez normális."

2010-ben például összeütköztek Törökországban, három évvel később Malajziában pedig Vettel a csapat utasítását semmibe véve megtámadta Webbert, és elvette tőle a győzelmet. Ez volt a Red Bull "Multi 21" néven elhíresült botránya.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!