Vágólapra másolva!
A csapatfőnök szerint rendre pórul járnak a logikátlan ítélkezés miatt, amire magyarázatot vár. Tudja, hogy nehéz a sportfelügyelők feladata, de elvárja a következetességet.

A Forma-1-es sportfelügyelőkről alkotott negatív vélemények hosszú listájához hozzácsaphatunk egy újabbat: a hétvégi Olasz Nagydíj után a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner dohogott nyilvánosan miattuk. A sportfelügyelők testületét, amelynek összetétele versenyről versenyre változó, a gyakran hallott kritikával illette, vagyis a logikátlan ítélkezésre panaszkodott.

"Tudom, hogy nem könnyű a munkájuk. Én nem szívesen csinálnám, ezért nem is csinálom - mondta.

"A következő, szingapúri versenyzői eligazításon szerintem szóba kerül a téma, hogy jobban megértsük, ki mikor kap büntetést, mert nekem a sportfelügyelők következetlensége jelenti a legnagyobb rejtélyt."

A Haasnál úgy érzik, a sportfelügyelők kettős mércét alkalmaznak Forrás: AFP/Luca Bruno

A Brit Nagydíj időmérője után Steiner azért akadt ki a sportfelügyelőkre, mert nem adtak büntetést a Romain Grosjeant szerintük feltartó Lewis Hamiltonnak. A francia pilóta akkor kettős mércét reklamált, és úgy vélte, fordított szereposztásban őt simán hátrébb dobták volna a rajtrácson.

Monzában a Max Verstappen által a pályán kívülre terelt Kevin Magnussen esete váltotta ki a Haas haragját: a sportfelügyelők úgy látták, itt nem történt leszorítás, mert a Red Bull már előrébb járt a féktávon. A dánhoz hasonlóan Steiner sem érti, Verstappen hogy úszta meg a szankciót, holott Magnussent hasonló vétségért elmeszelték Magyarországon.

"Nagy a következetlenség, és ahogy korábban is említettük, úgy néz ki, a Haas sokszor rosszul jön ki ebből - jelentette ki a csapatfőnök.

"Amikor szabálytalanságot követünk el, legyen szó balesetről vagy bármi másról, minket mindig megbüntetnek. Ezt kicsit nehéz megértenünk. Azt akarjuk, hogy öntsünk tiszta vizet a pohárba. Vajon megteszik ezt valaha? Nem tudom. Következetlenség van."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!