Hamilton szívesen volt rosszfiú a monzai dobogón

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Olasz Nagydíj
Winner Mercedes' British driver Lewis Hamilton celebrates on the podium after the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 3, 2017. / AFP PHOTO / Miguel MEDINA
Vágólapra másolva!
A brit pilóta nem haragszik a Ferrari szurkolóira, mert kifütyülték őt a monzai dobogón. Ross Brawn szerint szenzációs élmény a monzai dobogón állni, ha valaki a Ferrarival nyerni tud ott.

Fontos csatát nyert Lewis Hamilton a Ferrari otthonában, Monzában, a vasárnapi Olasz Nagydíjon. A brit pilóta és csapattársa, Valtteri Bottas magabiztosan legyőzte Sebastian Vettelt, ezzel Hamilton átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben. A Mercedes pilótája megérdemelt sikert ért el, a közönség mégis kifütyülte őt, főleg, amikor azt mondta, hogy a Mercedesé a legjobb motor.

„Igazából egy nagyon kellemes zeneszám járt a fejemben, és erre figyeltem – mondta Hamilton a fütyülésről. – Itt, Olaszországban lehet számítani erre. Az elmúlt 5-6-7-10 évben ez megszokott itt, ha nem egy Ferrari-pilóta áll az élen” – tette hozzá a brit pilóta, aki mellett a 3. helyezett Sebastian Vettel ült, ő a Red Bullnál töltött évei során már megtapasztalta ezt az élményt.

A 3. helyezett Vettelt hősként ünnepelte a tifosi

„Elkerülhetetlen, hogy az ember rosszfiú lesz itt, ha megállítja a Ferrarikat. Ha én ma nem vezettem volna, meg Valtteri sem, akkor a Ferrarik nyertek volna. Most mi vagyunk a gonosztevők. Vannak napok, amikor ezt örömmel vállalom, és egyáltalán nem érdekel ez. Én csupán tiszteletteljes próbálok maradni. Csodálom az elszántságukat, kicsit olyanok, mint az agresszív futballszurkolók.”

Hamilton csütörtökön a Sky Sportsnak arról beszélt, hogy Olaszországban is egyre nagyobb támogatottságot érez, és úgy vélte, hogy nem áll rosszul a rajongótáborával a háta mögött. Vasárnap úgy vélte, a tifosi szenvedélyes tagjai mellett neki is sokan szurkoltak Monzában. Sok brit zászlót látott, és ő arra törekszik, hogy a közönség egyre nagyobb részét csábítsa át a Mercedeshez.

Hamiltonnak is voltak szurkolói Monzában

Ross Brawn, az F1 sportigazgatója a BBC 5 Live-nak szintén a labdarúgáshoz, a világbajnokság vagy az FA kupa döntőjéhez hasonlította a monzai dobogót, és felidézte, hogy a Ferrari technikai igazgatójaként szenzációs élmény volt a számára győztesként felállni a célegyenes fölé magasodó emelvényre. Brawn úgy vélte, hogy a szurkolók miatt is páratlan jelenség a Ferrari.

A futam utáni sajtótájékoztatón Hamilton nagy riválisa, Vettel még mindig a közönség hatása alatt volt. „Az emberek ereje lenyűgöző, hihetetlen ennyi Ferrari rajongót látni” – mondta, és még Bottas is elképesztőnek nevezte az élményt, pedig „nyilvánvalóan a többség Sebastian nevét skandálta” – tette hozzá Bottas, aki F1-es pilótaként először állhatott fel a monzai dobogóra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!