Hamilton megdorgálta a rajt előtt a mellőle induló újoncot

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Olasz Nagydíj, rajt
Mercedes' British driver Lewis Hamilton drives ahead of Williams' Canadian driver Lance Stroll and Force India's French driver Esteban Ocon at the start of the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 3, 2017. / AFP PHOTO / Miguel MEDINA
Vágólapra másolva!
A kanadai tinédzser viccelődve azt mondta, együttérzett a háromszoros világbajnokkal, mert egy tapasztalatlan újonc rajtolt mellőle. Stroll ismét megmutatta, hogy nem véletlenül van az F1-ben.

Az Olasz Nagydíj időmérőjén kialakult káosz és a rajtbüntetések révén az újonc Lance Stroll rajtolhatott Lewis Hamilton mellől az első sorból. Stroll minden idők legfiatalabb pilótája, aki bejutott az első rajtsorba, miközben Hamilton nagy lehetőséget kapott, hogy átvegye a vezetést a világbajnoki pontversenyben, és végül élt is vele.

Strollt már a verseny előtt bíztatták a Williamsnél, hogy ne finomkodjon Hamiltonnal a rajtnál, és támadja a háromszoros világbajnokot, akitől az esélyesség terhe miatt óvatosságot vártak, de Stroll azt mondta, Hamilton is elbeszélgetett vele a rajt előtt, és tudták egymásról, hogy nem kell rajtbalesettől tartani.

Hamilton esélyt sem adott Strollnak a rajtnál, ezt Ocon is kihasználta Forrás: AFP/Miguel Medina

„Együtt éreztem vele, biztosan nagyon ideges volt, hogy én rajtolok mellőle, ilyen jellegű tapasztalatok nélkül – mondta Stroll a Sky Sportsnak. – Azt nem árulom el, hogy miről beszélgettünk a rajt előtt, nem lenne helyes. Jóban vagyunk Lewisszal, tudja, hogy nem csinálok hülyeségeket, megvan a tisztelet, és ő is bízott bennem, amikor a verseny előtt csevegtünk.”

Stroll később azt mondta, hogy Hamilton nem rajtolt jól, és ez őt is visszatartotta az 1-es kanyarnál, Esteban Ocon ezért tudta megelőzni őt a 3. rajthelyről. Stroll később az egész versenyen támadta a francia pilótát, a bokszban sem tudott előzni, mert a szokásos 2-2,2 másodperc helyett 4,4 másodperc alatt végeztek a szerelői, majd elfékezte az egyik kerekét.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

„Hatalmas folt alakult ki a gumin, de a versenyzés már csak ilyen – nyilatkozta Stroll, aki alig látott ki az autóból a vibráció miatt, és a verseny végén védekezés közben Felipe Massával is összekoccant. – Nagyon jól éreztem magam, minden ilyen alkalommal rengeteget tanulok, ahogy Bakuban is. Úgy érzem, egyre jobb leszek” – tette hozzá, és az időmérőt emelte ki a hétvége fénypontjaként.

Strollhoz hasonlóan Massának is kalandos versenye volt, már a 3. körben összeakadt Max Verstappennel, később csapattársával is koccant, és Sergio Pérez támadásait is vissza kellett vernie. „Ez mindenképpen remek eredmény a csapatnak, hiszen 10 pontot szereztünk a két autóval. Szívesen csatáztam, Lance-szal szerencsére nem történt semmi baj, és sikerült célba érnünk” – kommentált.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!