Strollnak emésztenie kell, hogy megdöntötte Verstappen rekordját

Forma-1, Olasz Nagydíj, Lance Stroll, Williams
Williams' Canadian driver Lance Stroll drives as it rains during the third practice session at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 2, 2017 ahead of the Italian Formula One Grand Prix. The start of the third practice session had been delayed due to heavy rain. / AFP PHOTO / Miguel MEDINA
Vágólapra másolva!
Két fiatal pilóta is bravúrosan szerepelt az időmérőn, közülük Lance Stroll Max Verstappen egyik rekordját is átadta a múltnak. Ő nem számít dobogóra a futamon, Esteben Ocon ellenben a legjobb három között akar végezni.

Az Olasz Nagydíjon zöldfülű pilóták indulhatnak az élről rajtoló Lewis Hamilton mögül, név szerint Lance Stroll és Esteban Ocon. Ők alapból a szintén megsüvegelendő 4-5. helyet kaparintották meg az esőáztatta időmérőn, de az előttük végző Max Verstappent és Daniel Ricciardót a mezőny végére süllyesztik a büntetéshalmazok.

A williamses Stroll kezdettől fogva nagyon jól muzsikált a nehéz körülmények között, noha állítása szerint még sohasem vezetett F1-es modellt ilyen zuhéban. "Jónak éreztem az autót, szimplán jól szórakoztam. Még sohasem vezettem F1-es autót esőben, úgyhogy egyszerűen csak bedobáltam a kanyarokba" - mondta.

Stroll végig ott volt a szeren. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Miguel Medina

"Az egész időmérőn tudtam, hogy ütőképesek vagyunk, ráéreztem, hol a legjobb a tapadás a féktávokon és a gyors kanyarokban, az 1-es és 2-es Lesmóban - magyarázta. -

A futamra nem akart jósolni, egyszerűen igyekszik a feladatára koncentrálni. Szerinte túl optimista célkitűzés lenne a dobogó, bár viccesen megjegyezte: "Este elmormolok néhány imát, remélve, hogy holnap is lesz eső, de ez amúgy nem valószínű."

Egyébként Max Verstappen egyik rekordját is átadta a múltnak, amit a Red Bull pilótája tavaly Spában állított fel.

"Egyelőre élveznünk kell a pillanatot, ez nagyon különleges nap volt - nyilatkozta Stroll. - Bakuban (a vasárnap) szintén, ott minden idők legfiatalabb újonca lettem a dobogón, most meg a valaha volt legfiatalabb pilóta az első rajtsorban. Ezt még emésztenünk kell."

Ocon a dobogóra tör

Strollhoz hasonlóan a Force Indiát vezető Ocon is legyőzte rutinos csapattársát, bár a Q2-ben 2 ezreden múlt, hogy ő, és nem Sergio Pérez jutott tovább. A francia vérmesebb reményekkel készül a holnapi versenyre, igenis a dobogóra pályázik.

"Ez lenyűgöző. A csapat ilyen eredményt érdemel, hiszen minden téren borzasztó keményen dolgozik - jelentette ki. - Az autó ma ragyogóan ment, tökéletes volt a balansza, feszegethettem vele a határokat. Most már csak annyi a dolgunk, hogy a versenyen is megtartsam a 3. helyet – dobogóra akarok állni!"

Ocon a 3. helyről rajtolhat Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Esőben nőttem fel, és fantasztikus látni, hogy Forma-1-es autóval is jó dolgokra vagyok képes (esőben)."

Neki egy 5. hely a legjobb eredménye az F1-ben, Stroll azonban Bakuban már felállhatott a dobogóra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!