Vágólapra másolva!
David Schumacher, a korábbi F1-es pilóta Ralf fia jövőre megkezdi formulaautós pályafutását édesapja csapatában. Unokatestvére, Michael Schumacher fia is az ellenfele lehet.

A 2001-es Kanadai Nagydíjon történelmet írtak a Schumacher-testvérek, az akkor már többszörös világbajnok Michael Schumacher ugyanis egyszerre állhatott az F1-es dobogón öccsével, a futamot megnyerő Ralf Schumacherrel. Nem kizárt, hogy a történelem a jövőben ismétli majd önmagát, és újra Schumacherek csatáznak majd a pályán.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick már a harmadik formulaautós évét tapossa, miután két évig F4-es bajnokságokban szerepelt, az idén pedig már az F3-as Európa-bajnokságban megy, és jövőre az unokatestvére, Ralf Schumacher fia, David Schumacher is követi majd a példáját. David édesapja csapatánál, a US Racingnél versenyez majd a német F4-ben.

David 2001-ben született, az idén az ötfutamos német gokartbajnokságban (DKM) szerepel, ahol három futam után a 2. helyen áll, nemzetközi sorozatokban azonban szerényebb eredményeket ér el 13-14. pozícióival. Unokatestvére, Mick a német F4-ben is mérsékelten volt sikeres, tavaly viszont az olasz és a német bajnokságban is a 2. lett, mielőtt az F3-ba igazolt.

Mick a vasárnapi Belga Nagydíj előtt édesapja korábbi, 1994-es Benetton-Fordjával bemutató köröket tesz majd meg, ezzel tisztelegve Michael Schumacher első F1-es győzelme előtt, amit 1992-ben Spában ért el. Sabine Kehm, a család szóvivője elmondta, műszaki és biztosítási okokból nem lehetett a B192-est használni, ezért döntöttek az 1994-es B194-es mellett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!