Massa nem vehet részt a második edzésen

Forma-1, Felipe Massa, Williams Martini Racing, Belga Nagydíj, baleset, sportbírók, pályabírók
Race marshalls lift Williams' Brazilian driver Felipe Massa's car after he crashed during the first practice session at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 25, 2017 ahead of the Belgian Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Vágólapra másolva!
Délelőtt a Malmedynél összetörte az autóját, és mivel a Williams váza is sérült, újra át kell mennie a gépátvételen, ami délutánig már nem lehetséges.

Felipe Massára mostanában rájár a rúd: a Magyar Nagydíjat a belső füllel kapcsolatos rendellenesség miatt, amelytől szédült, ki kellett hagynia, s bár Belgiumban az orvosok engedélyezték számára a visszatérést, a péntek délutáni szabadedzésen megint nem vehet részt, mert délelőtt összetörte az autóját (ez az alábbi nézői videón is látszik).

Massának még mért köre sem volt, amikor a Malmedy kanyar belső kerékvetőjén megcsúszva elvesztette az irányítást Williamse fölött, és a pálya külső oldalán lévő gumifalba csapódott. Ő maga nem sérült meg, az autójában viszont a váz is megrongálódott, ezért ki kell cserélni. Az új váz köré felépíteni a teljes autót épp elég időigényes munka, de

még a technikai gépátvételen is újra át kell mennie, ami ma már nem lehetséges a szabályok szerint.

A Williams számára egyébként sem kezdődött túl fényesen a Belga Nagydíj hétvégéje: Massa csapattársa, Lance Stroll délelőtt csak a 15. helyen végzett, 3,039 másodperccel lemaradva Kimi Räikkönentől, és az edzés végén műszaki gondjai akadtak.

A grove-i istálló szerelőit beugróként amúgy egy brit motorversenyző, Guy Martin is segíti a hétvégén.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!