Eldőlt, a Ferrari megint megtartja Räikkönent

Forma-1, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Magyar Nagydíj
2nd placed Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen celebrates with his trophy on the podium at the Hungaroring racing circuit in Budapest on July 30, 2017. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A Ferrari újra bizalmat szavazott az eddigi utolsó világbajnokának. Räikkönen 2018-ban zsinórban az ötödik szezonját kezdheti meg a maranellói istállónál.

Rövid közleményt adott ki a Ferrari, amiben bejelentették, hogy meghosszabbították a „technikai és versenyzői” megállapodásukat Kimi Räikkönennel. A finn pilótát a 2018-as szezonra szerződtették, így visszatérése után zsinórban az ötödik szezonját kezdheti meg a Scuderiánál, ahol 2007 és 2009 között is versenyzett, és bemutatkozó évében a világbajnoki címet is megnyerte.

Räikkönen sorsa az előző évekhez hasonlóan az idén is kérdéses volt, miután a Ferrarinál folyamatosan alulmarad csapattársaival szemben. 2014-ben Fernando Alonso győzte le hatalmas különbséggel, azóta pedig Sebastian Vettel árnyékában versenyez, bár az idén már a csapat is a másodhegedűs szerepét osztotta ki rá.

Räikkönen jövőre is vörösben versenyezhet Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Vettel viszont jól kijön Räikkönennel, és többször is kijelentette, hogy szeretné, ha a finn pilóta maradna a csapattársa, mert így nem kell belviszálytól tartani a Ferrarinál. Az új szerződés megerősítheti a finn versenyzőt, akinek feladata, hogy elég pontot gyűjtsön Vettel mellett a Ferrarinak, és a csapat elhódítsa a konstruktőri világbajnoki címet.

Räikkönen szerződtetése megmozdíthatja az F1-es pilótapiacot is,

hiszen szinte biztos, hogy Sebastian Vettel új szerződését is bejelentik legkésőbb az Olasz Nagydíjon, ami bebetonozhatja Valtteri Bottast is a Mercedesnél, így Fernando Alonsónak biztosan nem marad hely egyik élcsapatnál sem. A szintén a Ferrarihoz vágyó Sergio Pérez új szerződését is aláírhatják már a hétvégi Belga Nagydíjon, a Force Indiánál.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Alonso számára tényleg csak a McLarennel való kitartás vagy a Renault egyik ülése jöhet szóba az F1-ben, bár az enstone-i istálló képviselői korábban kijelentették, hogy jövőre sem ígérhetnek győztes autót. Ez felveti Robert Kubica leigazolásának lehetőségét is, de a lengyel pilóta csak egy a Renault-val összefüggésbe hozott jelöltek között.

Carlos Sainz is elvágyódik a Toro Rossótól, azonban nem valószínű, hogy a Red Bull elengedi őt,

és várhatóan Danyiil Kvjat marad a csapattársa is. A Williamsnél az újonc Lance Stroll biztosan marad, és Felipe Massának is jó esélye van egy új szerződésre, ellentétben Pascal Wehrleinnel, aki várhatóan kénytelen lesz átadni a helyét a Ferrari egyik tehetségének, Charles Leclerc-nek vagy Antonio Giovinazzinak, miután a Haas is úgy döntött, nem változtat a versenyzői felállásán.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!