Mercedes: Hamilton a legjobb, de Bottas állja a sarat

Forma-1, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Mercedes-AMG Petronas, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 11: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates with second place finisher Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP in parc ferme during the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 11, 2017 in Montreal, Canada. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke szerint Lewis Hamilton sokkal jobban dolgozik Valtteri Bottasszal, mint korábban Nico Rosberggel. A technikai igazgató lecserélése sem vetette vissza az istállót.

Mérséklődött a Mercedes fölénye a 2017-es szezon első felében, miután 2014 óta szinte legyőzhetetlennek bizonyultak. Az előző idény végén azonban a világbajnok Nico Rosberg, és a technikai igazgató, Paddy Lowe is távozott az istállótól, ráadásul a Ferrari is váratlanul jó autóval rukkolt elő.

Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója azonban úgy véli, Rosberg utódja, Valtteri Bottas „egész jó eredményeket ér el a mezőny leggyorsabb tagja ellen”, és a Motorsport.com-nak kijelentette, hogy „számomra Valtteri az elvárásainknak megfelelően szerepel.” Hozzátette, hogy tisztában voltak Bottas képességeivel, sőt Hamiltonnal közösen túl is szárnyalják a várakozásokat.

Egyelőre teljes az összhang a Mercedesnél Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

„Valtteri és Lewis között teljesen más a személyes kapcsolat, mint Nico és Lewis között volt – mondta. – A munkakapcsolat is teljesen más szintű, és ez az egész csapat lendületét is befolyásolja, mert ez mindenkit érint pozitív vagy negatív formában” – foglalta össze Wolff. – Az együttműködésük felülmúlja a várakozásainkat.”

Rosberg távozása és Bottas érkezése mellett meghatározó pillanat volt a Mercedesnél az is, hogy Paddy Lowe átigazolt a Williamshez, és a helyét a kényszerszabadság után James Allison vette át. Az Ezüstnyilak az idén nem nyújtanak annyira lehengerlő teljesítményt, mint a korábbi évek során, de Wolff ezt nem a menedzsment változásának számlájára írja.

Előfordul, hogy Bottas gyorsabb Hamiltonnál Forrás: AFP/Peter Kohalmi

„Bizonyos fokú zavarkeltés nem negatív – vélte. – Elégedett vagyok a szereplésünkkel, mert ha a télen azt mondták volna, hogy hat versenyt megnyerünk és nyolc pole pozíciót szerzünk, elégedett lettem volna – utalt az első félidőre. – A dolgunk viszont nehezebb annál, amit az eredmények sugallnak, hiszen igen szoros versenyt vívunk a Ferrarival.”

„Mindent összevetve jól dolgoztunk, figyelembe véve a sok változást. Tudtuk, hogy nehéz feladat vár ránk, hiszen korábban még senki sem tudott versenyképes maradni ilyen nagy szabályváltozások után” – magyarázta Wolff. A Mercedes egyelőre a gyors pályákon tudott fölénybe kerülni, vezetik a konstruktőri pontversenyt, és Hamilton hátránya is csak 14 pont Vettel mögött.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!