Bottas: Pácban lesz a Mercedes, ha nem javul

Forma-1, Valtteri Bottas, Mercedes
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Hungary, #77 Valtteri Bottas (FIN, Mercedes AMG Petronas F1 Team), 30.07.2017. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A nagyon nagy leszorítóerőt igénylő pályákon fejlődniük kell, ha tartani akarják a lépést a Ferrarival, jelentette ki Valtteri Bottas.

A Mercedes azután kerekedett a Ferrari fölé, hogy Monacóban kemény pofont benyelve látványos vereséget szenvedett, és imponáló teljesítményük sorozata a szűk utcai pályához hasonló Hungaroringen szakadt meg, ahol vetélytársuk ismét kettős győzelmet szerzett.

Lewis Hamilton a Magyar Nagydíj előtt 1 pontra felzárkózott Sebastian Vettelre a tabellán, de a hátránya ismét megnőtt a nyári szünet előtt. Csapattársa, a vb-címért vívott meccsben még szintén talpon álló Valtteri Bottas kijelentette: a Mercedesnek össze kell kapnia magát a kacskaringósabb pályákon, különben bajba kerülhetnek.

"Úgy gondolom, a következő két verseny valamelyest kedvezőbb lesz nekünk, mint a Ferrarinak. Szerintem szépen fejlődtünk, de még egyértelműen akad tennivalónk. (A Ferrarik) gyorsabban mennek át a kanyarokon, mint mi, és ezen muszáj javítanunk" - mondta.

A Mercedes lendülete elfogyott Magyarországon Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

"A lényeg, hogy erősítsük a maximális leszorítóerőt kínáló csomagunkat. Sok olyan pálya lesz még, ahol nagy leszorítóerőre van szükség. Spa inkább az aerohatékonyságról szól, Monzában nagy kevés leszorítóerő kell, de Szingapúrban ismét sok."

Főnöke, Toto Wolff úgy látja, létező probléma, hogy a legnagyobb leszorítóerőt kívánó pályákon a Ferrari van lépéselőnyben, ezért a szeptember közepi Szingapúri Nagydíjig mindenképp tenniük kell ez ellen.

A java csak most jön

Bottas lemaradása 19 pont Hamiltontól és 33 Vetteltől. A pályafutása első két győzelmét megszerző finn pilóta, aki idén vezethet először élvonalbeli autót,

úgy érzi, hamarosan még jobb formába lendülhet,

mert "még mindig javulhat."

"Azt reméltem, hogy ennél kicsit jobb pozícióban leszek a bajnokságban - nyilatkozta. - Tudom, hogy az idény második fele jobb lesz nekem, a legjobb teljesítményt később fogom nyújtani. A szezon első felét átlagosnak mondanám, mert mindig igen magas célokat tűzök ki, ugyanakkor nyilván voltak szép pillanatok is."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!