Vágólapra másolva!
Legalábbis az egyik korábbi főnöke, Helmut Marko szerint, aki a német világbajnoki győzelmére fogadna.

Sebastian Vettel a húszfutamos világbajnokság 11. fordulója után 14 ponttal vezeti a bajnokságot, miután a Magyar Nagydíjon úgy aratott futamgyőzelmet, hogy legfőbb riválisa, Lewis Hamilton csak a 4. helyen ért célba. Pedig a hungaroringi futam előtt a Mercedes volt felszállóágban, és egyre inkább úgy tűnt, átveszik az uralmat a bajnokságban.

Noha a lassú, szűk kanyarokkal teli Hungaroring kedvezett a Ferrari autójának, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko úgy véli, Vettel nem csak emiatt tudott visszavágni a Mercedesnek. Az osztrák jól ismeri a négyszeres világbajnokot, aki az eddigi összes címét a Red Bullnál nyerte, de Marko szerint

minden esélye megvan arra, hogy a Ferrarival is felérjen a csúcsra.

"Hiszek Vettel győzelmében, mert tudom, mennyire erős mentálisan. Ráadásul a Ferrari is képes volt magasabb szintre lépni - nyilatkozta a tanácsadó, aki annak sem tulajdonít nagy jelentőséget, hogy a Magyar Nagydíj előtt a Mercedes fölényes győzelmet aratott Silverstone-ban. - Szerintem ez csak egyszeri eset volt.

Vettel 14 pontra növelte az előnyét a Hungaroringen Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

Marko biztos benne, "Seb arra használja a nyári szünetet, hogy még erősebben térjen vissza", legalábbis ilyennek ismerte meg a közös munka során a németet. Hamiltont persze továbbra sem szabad leírni, Vettel előnye 9 futammal a bajnokság vége előtt még nem számít jelentősnek. A Red Bullnak viszont már csak matematikai esélye maradt a bajnoki címre, miután az előkelőbb helyen álló versenyzőjük, Daniel Ricciardo lemaradása is 85 pontra nőtt.

Nemrég Christian Horner is emlékeztetett rá, hogy Vettel 2010-ben és 2012-ben huszáros hajrával zsebelte be a vb-címet.

Elégedettek az autójukkal

Marko elismerte, hogy a konstruktőri bajnokság 3. helye "nem elég jó" a 2010 és 2013 között zsinórban négy bajnoki címet ünneplő Red Bullnak,

Az elmúlt évekhez hasonlóan az osztrák istállót idén is a Ferrarinál és a Mercedesnél gyengébb Renault motor hátráltatja, pedig Horner szerint a kasztnijuk idén is elég erős lenne a győzelemhez.

"A Renault nem érte el a kitűzött célokat, de nagyon keményen dolgoznak, miközben persze a többiek sem egy helyben álldogálnak - mondta a csapatfőnök. - Az autónk tervezésénél a korábbi elveket követtük, de persze folyamatosan fejlesztjük, és ezzel a teljesítményünket is sikerül növelnünk. A szezon kezdete óta már javultunk néhány tizedet."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!