Annyira unatkoznak az F1-ben, hogy Sainzról pletykálnak

Forma-1, Carlos Sainz, Toro Rosso
SAINZ Carlos jr (spa) Toro Rosso STR12, ambiance portrait during the 2017 Formula One World Championship, Grand Prix of Europe in Azerbaijan from June 22 to 25 in Baku - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A Toro Rosso csapatfőnöke szerint az Osztrák Nagydíjon szárnyra kapott pletykák csak azért indultak el, mert egyesek túlságosan unatkoznak az F1-es versenyhétvégéken.

Az élmezőny legismertebb versenyzői mellett talán Carlos Sainz jövőjével kapcsolatban merül fel a legtöbb találgatás, hiszen a spanyol tehetség már a harmadik évét tapossa a Toro Rossónál, és egyelőre nem látszik, hogy merre vezethet az útja, hiszen a Red Bullnál nincs neki hely, ahhoz viszont túl jó, hogy másik csapathoz engedjék.

Sainz is olajat öntött a tűzre, amikor az Osztrák Nagydíj előtt kijelentette, ő bizony még egy évet nem fog lehúzni a faenzai istállónál, főnökei azonban világosan a tudtára adták, hogy szerződése van, és csak akkor mehet el, ha valaki kivásárolja őt abból. Később felmerült, hogy Sainz akár már a Magyar Nagydíjon lecserélhette volna Jolyon Palmert, ez azonban nem valósult meg.

Nagyon menne már valahova Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Nem is tudom, hogy melyik csapatnál versenyzett volna Budapesten, fogalmam sincs, hogy ez a pletyka honnan származik – nyilatkozta Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke, aki komolytalannak nevezte a szóbeszédeket. – Ez a Forma-1, lehet látni, ahogy unatkozó emberek üldögélnek mindenfelé, és közben álmodoznak, meg történeteket találnak ki.”

„Az a helyzet, hogy Carlos nálunk vezet, a Red Bull-lal kötött szerződést, és a jövőjéről a Red Bull dönt majd, mert velük szerződött le – magyarázta Tost, aki híresen szigorúan bánik a pilótáival, de azt nem ő határozza meg, hogy kik vezethetnek a csikócsapatnak fenntartott Toro Rossónál, csupán a véleményét kérik ki. Úgy véli, Sainz vette az adást a főnökei iránymutatása után.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Apró hiba a hungaroringi teszten

„Meggyőződésem, hogy tanult ebből, és ő is tudja, hogy milyen alapokra építkezhet – utalt Sainz pályafutására. – Én mindig azt mondom a versenyzőknek, hogy a legfontosabb az, hogy mindig kihozzák a legtöbbet az adott csomagjukból. A többi majd jön magától, bárhol is vannak. Nekünk jó autónk van, a csapat is remekül dolgozik, és minden kezd összeállni.”

Sainz 2015-ben Max Verstappen csapattársaként az összetett 15. helyén végzett 18 ponttal, tavaly a 12. lett 46 ponttal, most 9 futammal a világbajnokság vége előtt 35 pontja van, és a 9. helyen áll, alaposan legyőzve csapattársát, Danyiil Kvjatot, aki mindössze 4 pontot gyűjtött eddig. Verstappen viszont 2015-ben 49 pontot gyűjtött, bár ezt a technikai problémák is befolyásolták.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!