Vágólapra másolva!
Bár elméletileg az év végéig várhatnának a döntéssel, hogy ki legyen a motorszállítójuk 2018-ban, az új autó tervezése miatt már szeptemberben jó lenne lezárniuk az ügyet.

A McLaren és a Honda leginkább gyötrelmekkel jellemezhető kapcsolata három éve tart, és egyelőre kérdés, hogy jövőre is közös úton haladnak-e tovább. A labda a csapat térfelén pattog, amelynek el kell döntenie, hogy további bizalmat szavaznak-e a gyártónak, vagy megelégelik a gyenge teljesítményt.

A Ferrari és a Mercedes már kategorikusan kizárta, hogy motort adjon nekik,

így a Renault lehet az egyetlen alternatívájuk, ha szakítanak a Hondával.

Eric Boullier, az istálló versenyigazgatója azt mondta, egy darabig még mérlegelhetnének, praktikus okokból azonban szeptemberig célszerű letenni a voksukat.

"Technikailag 12 hét alatt megoldható a motorszállító lecserélése. Több mint három hónappal a szezon kezdete előtt ezt bármikor meg lehet tenni - nyilatkozta. - Ha viszont egy adott motor köré akarjuk tervezni az (új) autót, akkor szeptember a határidő."

Három év elég volt, vagy a McLaren továbbra is kitart a Honda mellett? Forrás: NurPhoto/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

2018-ban február 26-án kezdődik a kétszer négynapos tesztidőszak, vagyis december közepe-vége a Boullier által említett végső határidő a döntésre. Fernando Alonso korábban arról beszélt, hogy szeretné, ha a nyár végére dűlőre jutna a McLaren a jövő évi motorszállító kapcsán.

A 2018-as tesztek időpontjai

  • február 26-március 1 (Barcelona)
  • március 6-9 (Barcelona)
  • május 15-16 (Barcelona)
  • július 31-augusztus 1 (Hungaroring)

Az előzetes versenynaptár szerint a szezon március 25-én veszi majd kezdetét Ausztráliában.

A Hungaroringen a McLaren az idei legjobb időmérőjét zárta, és a Honda F1-es programját irányító Haszegava Juszuke szerint ez mindenképp jót tesz az együttműködésnek. "Nem kétség, hogy szeretnénk együtt maradni a McLarennel.

- vélte.

A Magyar Nagydíjnak Fernando Alonso a 7., Stoffel Vandoorne a 8. helyről vághat neki, akik a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull pilótáin kívül mindenkit megelőznek a rajtrácson.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!