Vágólapra másolva!
A világbajnokság 3. helyezettje a Hungaroringen azt mondta, mostanra teljesen beilleszkedett a Mercedeshez, már nem hátráltatja, hogy a télen együttest váltott. Úgy érzi, az időmérőn sem lesz esélytelen a csapattársa ellen.

Valtteri Bottasnak a télen váratlanul kellett csapatot váltania, miután a világbajnok Nico Rosberg visszavonult, és a Mercedes átcsábította őt a Williamstől, ahol előzőleg öt évet töltött. A szezon elején ezért meg kellett küzdenie a beilleszkedés elkerülhetetlen nehézségeivel is, de a szezon felén túl úgy érzi, ezeken túl van, és többé nem hátráltatja, hogy új környezetbe került.

– felelte Bottas az Origo GPhírek kérdésére a Hungaroringen. – Mindenben maximálisan támogattak, hogy elérjem a normális tempómat, egy szavam se lehet."

„Persze Lewis már hosszú évek óta itt van, ez mindig előnyt jelent, ahogy előnyt jelentett nekem is a Williamsnél. Mostanra azonban eljutottam odáig, hogy már az egyéni legjobbamat tudom nyújtani. Van még bennem több is, de remekül érzem magam itt."

Bottasnak át kellett szoknia egy másik csapathoz Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Annak ellenére, hogy meg kellett ismerkednie egy új autóval és új kollégáival, Bottas már a szezon első felében nagyszerűen helytállt: az Orosz Nagydíjon első futamgyőzelmét aratta, majd Ausztriában újra nyerni tudott, mindkétszer magabiztosan tartva maga mögött Sebastian Vettelt a hajrában.

Így most mindössze 23 pont a hátránya az összetett élén álló német versenyzőhöz képest, ami azt jelenti, hogy

elvileg át is veheti a vezetést a világbajnokságban a nyári szünet előtt, ha a Hungaroringen az 1. helyen intik le, Vettel és Hamilton pedig legfeljebb 1-2 pontot szerez.

Bottas elismerte, hogy a szezon kezdete előtt örömmel aláírta volna, ha felkínálják neki ezt a lehetőséget.

„Új voltam ennél a csapatnál, az év elején rengeteget kellett tanulnom, ráadásul Lewis a csapattársam, úgyhogy igen, elfogadtam volna – mondta. – Az elmúlt pár versenyen jó eredményeket értem el, ezért bármi is történik ezen a hétvégén, abban a tudatban várhatom a szezon a második felét, hogy még bármi lehetséges."

Az egy mért körös tempóban ugyanakkor Bottas nem tudott felnőni Hamilton szintjére. Habár az eddigi tíz időmérőn csak 4:6-ra kapott ki a csapattársától, az utóbbi négy alkalomból háromszor óriási volt a hátránya: Kanadában 0,718, Azerbajdzsánban 0,434, Nagy-Britanniában pedig 0,776 másodperccel maradt el tőle a Q3-ban. Ez a Hungaroringen, ahol nehéz előzni, ezért a jó rajtpozíció sokat számít, különösen nagy hátrányt jelenthet majd, de Bottas úgy érzi, lesz válasza Hamilton tempójára.

– mondta. – Igen, a legutóbbi időmérőkből is sokat okultam, és hiszek benne, hogy itt megint harcolhatok a pole pozícióért. Ez az érzésem."