Vágólapra másolva!
Semmi mást nem tudott felidézni, ami örömmel töltötte el 2017 első felében. Nem zárja ki, hogy később az egész szezonban az Indy500-ban versenyezzen, de jövőre még a Forma-1-ben szeretne nyerni.

A szezon egyik legnagyobb hírértékű eseménye Fernando Alonso szereplése volt az Indy 500-on. A spanyol hamar felvette a tempót a legendás amerikai verseny tapasztalt versenyzőivel: a számára korábban ismeretlen oválpályán az 5. legjobb időt futotta meg az időmérőn, és a futamon is az élmezőnyben haladt, amíg az autójában tönkre nem ment a Honda motor. Alonso nagyon jól érezte magát az Egyesült Államokban, és amikor a Magyar Nagydíj előtt

arról kérdezték, talál-e pozitívumot a 2017-es idényében, csak az Indy 500-as kiruccanását említette.

"Más nem volt - válaszolta, amikor megkérdezték, a Forma-1 eddigi 10 futamából emlékszik-e szép pillanatra. - Arra számítottunk, hogy sokkal versenyképesebbek leszünk, de nem tudtunk felnőni a saját elvárásainkhoz. Nagyon keményen dolgozunk, hogy ez megváltozzon, de nehéz helyzetben vagyunk."

Alonso csak az Indy 500-as kitérőjét élvezte idén Forrás: Bret Kelley/Bret Kelley

Még teljesen nyitott a jövője

Továbbra sem tudni, hogy a McLaren-Hondával két és fél éve küszködő kétszeres világbajnok hol versenyez a következő szezonban, a szerződése ugyanis lejár az idény végén. Alonso már többször kijelentette, hogy olyan istállóhoz szeretne igazolni, amely képes a győzelemre, a McLaren jelenlegi formája azonban nem sok reménnyel kecsegtet. A spanyolt ezért megkérdezték, elképzelhető-e, hogy jövőre már nem az F1-ben, hanem az IndyCarban küzd majd a bajnoki címért.

"Az IndyCar is ott van a lehetőségek között, mindig mondtam, hogy a jövőben nyitott vagyok rá. Most azonban a Forma-1 a prioritás, mert

- jelentette ki.
"Amennyiben jövőre nem találok ilyen lehetőséget, nyitott vagyok rá, hogy elmenjek egy másik bajnokságba, de ez majd egy, másfél hónap múlva fog kiderülni - mondta Alonso, aki még azt sem tartja kizártnak, hogy a McLarennél marad. - Jövőre nyerni akarok, és itt ehhez rengeteg változásra lenne szükség. Ha ezeket sikerül elérnünk, akkor van rá esély, hogy maradjak, de ezen majd szeptemberben gondolkozom el."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!