A Ferrari marad a Sauber motorszállítója

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Marcus Ericsson, Sauber, Sebastian Vettel, Ferrari
Ferrari's German driver Sebastian Vettel (R) follows Sauber's Swedish driver Marcus Ericsson (L) through a corner during the second practice session at the Formula One Australian Grand Prix in Melbourne on March 24, 2017. / AFP PHOTO / WILLIAM WEST / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A Sauber kihátrált a Hondával való együttműködésből, és egy napra rá bejelentette, hogy folytatja a kapcsolatot eddigi beszállítójával, akiktől a 2018-as idénytől ismét a legfrissebb fejlesztésű motorokat kapják meg. 

Egy nappal azután, hogy a Sauber tájékoztatta a nyilvánosságot a Hondával tervezett együttműködés lefújásáról, a svájci istálló nem nagy meglepetést keltve bejelentette, hogy továbbra is a Ferrari motorjait fogja használni. Régi partnerükkel több évre szóló megállapodást kötöttek, amelynek keretében a következő idénytől mindig a legfrissebb erőforrást kapják meg – idén nem ez a helyzet, egy 2016-os specifikációval kell beérniük.

"Nagy örömmel jelentem be, hogy folytatjuk a közös munkát a Scuderia Ferrarival, amely újabb több éven keresztül a motorszállítónk lesz. A Sauber F1 Team és a Ferrari között szoros kapcsolat alakult ki az évek során, ezáltal gördülékenyen és hatékonyan haladhatunk tovább, beleértve a 2018-as autó fejlesztését is" - mondta a nemrég kinevezett új csapatfőnök, Frederic Vasseur.

Nem történt meglepetés, a Saubert továbbra is a Ferrari látja el motorokkal Forrás: AFP/William West

A Hondával még az előző csapatfőnök, a vezetőséggel való nézeteltérések miatt távozó Monisha Kaltenborn kötött nem hivatalos egyezséget. Vasseur felülbírálta a döntést, feltehetően azért, mert nem látott biztosítékot arra, hogy a japánok egyhamar felzárkóznak a többi motorgyártóhoz.

A Sauber 1997 óta mindig a Ferrari motorját használta, leszámítva azt az időszakot a 2000-es évek második felében, amíg a BMW tulajdonában volt.

Elképzelhető, hogy a döntés kihat a csapat felállására is, és az üzlet részeként Charles Leclerc versenyzői szerződést kap

a Saubernél. A monacói pilóta ugyanis a Ferrari protezsáltja, és a Magyar Nagydíj utáni teszten egyébként vezetheti a maranellóiak autóját. Mivel a csapat svéd befektetők kezébe került, és Marcus Ericsson is svéd, elvileg Pascal Wehrlein izgulhat jobban a jövője miatt, hiába szerezte ő a csapat összes (5) idei pontját.