Verstappen: Az F1-ben seggfejnek kell lenni, mint Schumacher volt

Forma-1, Brit Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull, Sebastian Vettel, Ferrari
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Great Britain, #5 Sebastian Vettel (GER, Scuderia Ferrari), #33 Max Verstappen (NLD, Red Bull Racing), 16.07.2017. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A kemény manőverekkel hírnevet szerző Max Verstappen szerint ez a hozzáállás a sikerkulcsa, mert az F1 nem a jófiúk játszótere.

Max Verstappen csak szeptemberben lesz 20 éves, de az F1-ben töltött két és fél szezonja alatt megmutatta, hogy nem érdekli, kivel kerül szembe a pályán, és a véleményét sem szokta visszafogni. Vitatott manőverekkel már többeket felbőszített, például Kimi Räikkönent és Sebastian Vettelt is, de azt mondja, muszáj megalkuvást nem ismerő hozzáállással vezetnie, mert csak így van esélye a sikerre.

"Hívhatnak, ahogy akarnak, akár Mad Maxnek is.

Vegyük például Michael Schumachert! Egy F1-es versenyzőnek azt kell ismernie, hogyan kell futamokat és vb-címeket nyerni, nem azt, hogyan legyen jófiú" - jelentette ki a Sport Bildnek.

Verstappen és Vettel csatája Silverstone-ban Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Vettelt tavaly hergelte fel nagyon, az idei első kisebb csetepatéjukra a Brit Nagydíjig kellett várni, ahol a holland keményen védekezve tartotta a pozícióját a Ferrari előtt. A világbajnoki éllovas ezután említette meg, hogy bár Verstappen vezetési stílusa javult, még mindig túl sokat mocorog féktávon.

A Red Bull pilótáját nem érdekli, milyen a kapcsolata ellenfelével, és finoman be is szólt neki. "Nem várok tőle üdvözlőlapot karácsonykor, és azt sem, hogy meghívjon a szülinapjára - nyilatkozta. - Daniel (Ricciardo) nagyobb kihívás nekem.

Verstappen utalt rá, hogy nem fogad örök hűséget a Red Bullnak, ha ajánlatot kap egy olyan csapattól, amelyik erősebb autót állít csatasorba. "Hogy őszinte legyek, a legjobb autóban akarok ülni. Nem számít, hogy az kié - közölte. - Ugyanakkor hiszek a Red Bull erejében, jó úton járunk. Az autó és a motor folyamatosan javul."

Ezt viszont a sorozatos meghibásodások miatt nem tudta jó eredményekre váltani az utóbbi időben, és fel is röppentek olyan pletykák, hogy 2019-re csapatot válthat, ha a Red Bull nem kapja össze magát. Erre a minap édesapja, Jos is utalt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!