A Ferrari elnöke gyors visszavágást vár

F1 - GREAT BRITAIN GRAND PRIX 2017 ANGLETERRE Auto CAR F1 formula 1 FORMULE 1 FORMULE UN GP GRAND PRIX GREAT-BRITAIN JUILLET JULY Motorsport RACE WORLD CHAMPIONSHIP VETTEL Sebastian (ger) Ferrari SF70-H team scuderia Ferrari action HAMILTON Lewis (gbr) Me
VETTEL Sebastian (ger) Ferrari SF70-H team scuderia Ferrari action HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes W08 Hybrid EQ Power+ team Mercedes GP action during the 2017 Formula One World Championship, Grand Prix of England from july 13 to 16, in Silverstone, Great Britain - Photo Gregory Lenormand / DPPI
Vágólapra másolva!
Nem rágódhatnak a silverstone-i kudarcon, és hiszi, hogy visszaszerzik korábbi versenyképességüket. Azt akarja, hogy a csapat azonnal lépjen.

Noha hetek óta gyanítani lehetett, hogy a Mercedes előnybe került a Ferrarival szemben, a hétvégi Brit Nagydíjig az eredmények ilyen-olyan okokból nem mutatták meg látványosan a különbségeket a két csapat autói között.

Az időmérőkön folytatódott a Mercedes hegemóniája, Silversone-ban azonban a versenyen sem tudott közelebb felnőni hozzájuk a Ferrari:

Lewis Hamilton spórolva is 13 másodperccel leszakította Kimi Räikkönent a defektje előtt, és nem tűnt úgy, hogy az első etapjában a Max Verstappen Red Bullja mögé beragadó Sebastian Vettel többre lehetett volna képes a finnél. Őt még a 9. helyről rajtoló Valtteri Bottas is a pályán előzte meg.

A Ferrarinak vissza kell vágnia Marchionne szerint Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

A hírek szerint a Ferrari elnöke az egész istálló jelenlétében beszédet tartott a főhadiszálláson, Maranellóban, és megpróbálta lelkesíteni az alkalmazottakat.

"Tudom, hogy a csapat ugyanaz, mint Monte Carlóban, vagy az idény elején volt. Nem kesereghetünk a gyenge eredmény miatt, én pedig azonnali válaszlépésre számítok. Mindig tudtuk, hogy ellenfelünk roppant erős, éveken át uralta a mezőnyt. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy visszajutunk oda, ahol korábban voltunk" - idézte tőle a grandprix.com.

A szezon felénél Sebastian Vettel vezeti a tabellát, előnye azonban egyetlen pontra csökkent Hamilton előtt, és még a 23 pontos lemaradásban lévő Bottast sem lehet leírni.

Vettel eddig háromszor nyert az idén, de utoljára öt versennyel ezelőtt, a májusi Monacói Nagydíjon.

Flavio Briatore szerint azzal, hogy a Mercedes egyre jobban kiismeri „kényes díváját", vagyis az idei autóját, a Ferrari kezdhet aggódni. "Sajnálattal mondom, de a Ferrarinak több esélye lenne, ha az idény első felében jobban kihasználta volna a Mercedes problémáit. A Mercedesnek megvoltak a saját bajai, de azóta összeszedték magukat" - mondta a korábbi csapatfőnök.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!