Vágólapra másolva!
Sainzot viszont viheti, aki akarja, de előtte fizessék ki az összeget, amit a Red Bull befektetett a pályafutásába. Ő maga nem tud semmit a Renault-val kapcsolatos pletykákról.

Foggal-körömmel ragaszkodik a Red Bull a pilótáihoz, pedig kérőik akadnának bőven. Daniel Ricciardót és Max Verstappent is összefüggésbe hozták már a Ferrarival, és a holland pilótát valószínűleg vinné a Mercedes is. Közben Carlos Sainz nagyon szeretne valamelyikük helyére ülni, de erre esélye sincs, távozni viszont őt sem engedik a vállalat F1-es kaszárnyájából.

„Sainznak szerződése van a Red Bull-lal, és ebből még két év hátra van – szögezte le Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak. – Eszközként tekintünk rá, és az eszközöknek értéke van. Ha egy másik csapat meg akarja szerezni őt vagy ő szeretne máshova menni, akkor az értékhez annak az ára is kapcsolódik” – fogalmazott Horner.

Felbecsülhetetlen érték Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Matic Klansek

„Ha valaki ajánlatot tenne érte, természetesen megfontolnánk, de jelentős értéknek kellene kapcsolódnia ehhez, mert mi befektettünk Carlos pályafutásába. Nem fogunk egy eszközt csak úgy elengedni” – szögezte le. A Red Bull általában már fiatal koruk óta több pilótát is támogat, majd az F1-ben a piaci ár alatti fizetéseket ad nekik, így termelik ki a korábbi évekre fordított pénzeket.

Miközben a Red Bull hajlandó lenne lemondani Sainzról, Verstappen és Ricciardo be sincs árazva.

„Ők teljesen be vannak betonozva, és nincs az a pénz, ami elég magas lenne kettejükért – szögezte le Horner. – Sebastian (Vettel) talán az idei pilótapiac kulcsa, de a Red Bullnál nem lesz változás a versenyzői felállásunk terén. Mindkét versenyzőnk nagyon boldog a csapatnál, és örömmel maradnak jövőre is. Ők lesznek a pilótáink.”

Van az a pénz, amiért eladják Sainzot Forrás: AFP/2017 Getty Images/Peter Fox

Sainzról a hétvégén elterjedt, hogy akár már a Magyar Nagydíjon beülhet a Renault-ba Jolyon Palmer helyén, de hasonlók röppentek fel Pascal Wehrlein kapcsán is. Sainz a Brit Nagydíjon azt mondta, ő erről semmit sem hallott a főnökeitől, ezért csak szóbeszédként kezeli az értesülést, és feletteseivel tisztázta az ausztriai félreértést is, miután

a menedzsment rossz néven vette, hogy Sainz azt mondta, jövőre már nem akar a Toro Rosso pilótája lenni.

„Ausztria után mindent elmagyaráztunk egymásnak és tisztáztunk – mondta Sainz, aki később együtt teniszezett Hornerrel és Helmut Markóval. – Jól éreztük magunkat, nincs feszültség köztünk. A Red Bull pilótája vagyok, az ő programjukban veszek részt, és a Toro Rossónál leszek jövőre – ismerte el. – Szerintem volt egy kis félreértés (Ausztriában), de tanultam belőle.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!