Vágólapra másolva!
Kapott hideget-meleget a rádión tett kifakadásai és a bakui reakciója miatt, de volt főnöke, Christian Horner szerint ezek mind csak a gyilkos versenyzői ösztön jelei.

Sokan úgy látják, hogy Sebastian Vettel hírnevén maradandó csorbát ejtett a Lewis Hamiltonnal történt bakui incidens, amikor hirtelen felindulásból ráhúzta a kormányt a Mercedesre, mert úgy érezte, az ellenfele szándékosan lassan ment előtte. A Ferrari pilótája már tavaly is kereszttűzbe került, miután a Mexikói Nagydíjon dühösen elküldte melegebb éghajlatra a versenyigazgatót, Charlie Whitingot a rádión, amiért nem lépett fel a kanyarlevágással védekező Max Verstappen ellen.

A kifakadásaival nem szerzett túl sok hívet magának, pedig volt főnöke, a Red Bullt irányító Christian Horner úgy véli, ezek a megnyilvánulásai csak azt mutatják, hogy milyen szenvedélyesen vágyik a győzelemre.

– mutatott rá Horner. – Érzi, hogy az idén újra bajnok lehet, de tudja, hogy a Mercedes legyőzéséhez mindennek kedvezően kell alakulnia számára. Semmilyen szűrő nincs a között, amit gondol, illetve mond vagy csinál, és pont ez benne az izgalmas, még ha néha kínos helyzetbe is kerül miatta."

Vettel borzasztóan akarja a győzelmet Horner szerint Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Horner szerint a „jelenlegi közegében", ami alatt vélhetően a Ferrarit érti, kevésbé mutatkozik meg, hogy Vettel „milyen nagyszerű figura."

„Nagyon vicces srác, imádja az angol humort, és remekül kijön a szerelőkkel – ecsetelte. – Mindig rendkívül nagylelkű volt, nemcsak a csapatnak, hanem az egész főhadiszállásnak ajándékozott valamit."

„Borzasztóan akar, és a rekordok sokat jelentenek számára.

Horner épp ezért nem tartja valószínűnek, hogy Vettel dolgavégezetlenül elhagyja a Ferrarit, bár a Mercedes a hírek szerint szemet vetett rá, és szeretné megszerezni őt, miután Lewis Hamilton jelenlegi szerződése lejár.

„Nagyon elképednék, ha lelépne – jelentette ki Horner. – Azt gondolom, Toto (Wolff) rágja a fülét, hogy csak egy évre hosszabbítson, a Ferrari viszont azt hajtogatja neki, hogy vagy plusz három év, vagy semmi. Szerintem szeretné befejezni náluk azt, amit elkezdett."

„Célja volt, amikor odament: fel akart építeni valamit, meg szerette volna ismételni azt, amit Michael csinált. Ha eljönne most, miután végre elkezdtek fejlődni, akkor félmunkát végezne."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!