Vágólapra másolva!
Mindkét pilóta úgy véli, hogy még nem állt össze teljesen az autójuk, ezért bíznak abban, hogy ha az Ezüstnyilakat nem is, de a Ferrarikat elérhetik a továbbiakban.

Jól kezdte a Red Bull a Brit Nagydíj hétvégéjét, hiszen Daniel Ricciardo és Max Verstappen délelőtt a két Mercedes mögött zárt, és délután is a Ferrarik közelében jártak. Ricciardo az egykörös tempó terén látott 1 másodperces lemaradása miatt úgy vélte, inkább a Scuderia autóit kell a továbbiakban megcélozniuk.

„A Mercedes igen sebes volt ma, és általában az időmérőn még gyorsabbak, úgyhogy hagyjuk őket, most hadd csinálják a saját dolgukat – nyilatkozta az ausztrál. – Az egykörös tempó terén a Ferrarit azonban elkaphatjuk, és ez lefordítható a magasabb üzemanyagszintű etapokra is. Tudom, hogy az autóm még nem úgy viselkedik, ahogy kellene, úgyhogy van még kinyerhető köridő.”

Ricciardo a Ferrarit vette célba - galériával! Forrás: AFP/Ben Stansall

Ricciardo autóján a délelőtt megsérült a padlólemez, ezért akkor nem tudott hosszabb etapot teljesíteni, délután pedig Romain Grosjean miatt morgott egy kissé, mert beragadt mögé a Hangar egyenesben, de műszaki szempontból jó napja volt, és szerinte

képesek még gyorsulni a továbbiakban is.

„Mindenképpen tudunk még javulni ahhoz képest, ahol tartunk. Szerintem rengeteget tanultunk ma. Végül is a megfelelő balanszot és az érzést még nem találtuk el, de elvégzünk néhány módosítást, és holnap jobb autónk lesz.”

Verstappen autójának balansza még nem az igazi - galériával! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A balanszra panaszkodott Verstappen is, szerinte a különbség nem reális a Mercedesekhez képest, mert ő úgy érzi, hogy sokkal lassabbak az Ezüstnyílnál, de elismerte, hogy a Red Bull beállításai még nem elég jók, és további fejlődésre van szükség.

ráadásul az első szabadedzésen jobbnak tűnt, és ki kell találnunk, hogy miért – mondta Verstappen, aki nem tulajdonított nagy jelentőséget annak, hogy az ellenfeleik új motorral készültek Silverstone-ra. – Gondolom, ez megy az egész évben, e téren mi mindig is egy kissé mögöttük futunk, ezért

Ricciardo elmondása szerint a szél ma nem kedvezett nekik, részben erre is alapozza, hogy gyorsulni is képesek még. A hétvége másik nagy kérdése, hogy vajon egy kiállással lehet-e teljesíteni a versenytávot, de Verstappen pénteken ezt „optimistának” nevezte, bár az adatokat akkor még nem tekintette át.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!