Vágólapra másolva!
A visszavonult versenyző ijesztő napokat élt át, amikor az értékes relikvia napokra elveszett a postán a Goodwood Festival of Speed előtt.

Az egyéni és konstruktőri F1-es világbajnoki trófeák egyedi vándorserlegek, amelyekre felvésik a győztesek nevét, úgyhogy gyakorlatilag pótolhatatlanok, bár másolatok azért léteznek belőlük. Elveszteni mindenesetre meglehetősen kínos őket, Nico Rosberggel azonban pontosan ez történt: hiába adta fel fokozott biztosítás mellett a relikviát, a postán egyszerűen nyoma veszett.

Rosberg a felbecsülhetetlen értékű serleggel Forrás: Daimler

„Borzasztóan megijedtem. Elküldtük Goodwoodba szupermagas biztonsági feltételekkel, de elveszett – mondta a már visszavonult, tavalyi vb-győztes. – Öt napig nem volt meg. Egyszerűen eltűnt a postán! Volt pár nyugtalan napom, de mostanra szerencsére előkerült."

Rosberg egyébként július elején azért ment a híres Festival of Speedre, hogy bemutatót tartson egy régebbi, W05-ös Mercedesszel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!