Bottas: Mindent megosztok Hamiltonnal

Forma-1, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Mercedes-AMG Petronas, Osztrák Nagydíj
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Austria, #44 Lewis Hamilton (GBR, Mercedes AMG Petronas F1 Team), #77 Valtteri Bottas (FIN, Mercedes AMG Petronas F1 Team), 09.07.2017. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A kétszeres futamgyőztes simán beilleszkedett a Mercedeshez, bár a cégautók terén egy másik márkáról sem mondott le.

Az Osztrák Nagydíjon pályafutása második győzelmét szerezte meg Valtteri Bottas, aki Nico Rosberg hirtelen visszavonulása után januárban csatlakozott a Mercedes csapatához. Bár a szerződéshosszabbítás még nem lezárt ügy, a munkájával elégedettek, az eredmények is jönnek, és a Top Gearnek elárulta, ő maga is jól érzi magát a helyzetben.

„Eddig minden rendben, és szerintem csapatként is egyre erősebbek leszünk. A célom, hogy hosszú távú kapcsolatot építsek ki a Mercedesszel, habár ez még nincs megerősítve. Az elmúlt néhány év mega volt a csapat számára, de így is rengeteg mindent lehet még elérni.”

Bottas beilleszkedett a Mercedeshez Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„Nico szerelőit kaptam meg, részleteiben nem ismerem, hogyan mentek a dolgok, de most jó a hangulat és összedolgozunk Lewisszal – mondta, és megerősítette, hogy minden adatot megosztanak egymással. – Az egész telemetriát, mert ez jót tesz a csapatnak.”

Bottas elárulta, már az első tesztek óta élvezi az idei, új szabályok szerint épített autókat.

„A (kanyarok) trükkösebbek általában, mert nagyobb a leszorítóerő, és több a tempós forduló, amit mindannyian szeretünk. Másik autót követni viszont nehezebb lett, mert sokat vesztünk a leszorítóerőből. Ez pályafüggő. Az autó könnyebben elkezd csúszkálni, túlhevülnek a gumik. Az F1-es aerót nagyon befolyásolja az első szárnytól jövő levegő. Az áramlatok itt keletkeznek, és mennek a padlólemez felé vagy más irányba. Ha Ezt elveszítjük, az autó hátulja is csúszkálni kezd.”

Izgalmas vezetni az idei autókat Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

A finn pilóta elárulta, őt nem zavarja, ha keresztben kell autóznia, de nem az F1-ben, mert az nem erre való. Az alulkormányzottságot viszont itt is utálja, jól kiegyensúlyozott autót szeret, de ha választani lehet, akkor inkább túlkormányzott legyen. „Gyors utcai autókkal szeretek driftelni, sőt tulajdonképpen az F1-es autón kívül bármilyen kocsival.”

Az utcai autóival azonban nem szeret felvágni.

„Egy C63 Coupéval járok, de van egy Porschém is. Nem biztos, hogy ezt elmondhattam volna. Igazi szupersportautókkal nem rendelkezem, nem akarok feltűnést kelteni. Monacóban élek, úgyhogy ez a megfelelő autó oda, legalább van hely a csomagoknak, ha felkapok valakit a repülőtérről.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!