Vágólapra másolva!
A McLaren pilótája szerint Danyiil Kvjat nagyon meg akarta mutatni, hogy mit tud, de alapvető hibát vétett, az orosz versenyző viszont úgy véli, Alonso fékezett túl korán a rajt után.

A McLaren Honda gyengesége kellemetlen mellékhatásokkal is jár Fernando Alonso számára, mivel kénytelen a mezőny hátsó feléből indulni, és feltörekvő versenyzők sűrűjében küzdeni ahelyett, hogy a lábukat már megvetett ellenfelek között hajtana a győzelmekért. Ezúttal már a rajtnál befejeződött a versenye, mert Danyiil Kvjat úgy meglökte, hogy még Max Verstappent is magával sodorta.

Alonso később azt mondta, szerinte Kvjat alapvető hibát vétett a rajt után, és úgy vélte, hogy nem feltétlenül az indulás utáni métereken kell javítani a helyezéseket, amikor egyébként is trükkös a helyezkedés az első kanyar előtt. A kétszeres világbajnok arra is utalt, hogy Kvjat veszélyben érezheti a helyét a Toro Rossónál, ezért igyekezett olyan görcsösen a rajtnál.

Alonso autója itt már forog - galériával! Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„A hátul lévő srácoknak néha bizonyítaniuk kell, hogy biztonságban legyen az ülésük és a jövőjük. Kissé túl sokat kockáztatnak. Az 1-es kanyarhoz túl gyorsan érkeztek a mögöttünk jövők, és tönkretették a versenyünket” – szögezte le.

Alonso csekélynek érezte, hogy a sportfelügyelők csak egy áthajtásos büntetést szabtak ki Kvjatnak.

„Most itt beszélgetünk, és nem a versenyautóban ülök, úgyhogy az áthajtásos talán csekély büntetés. Ez van. Remélhetőleg legközelebb nem lesz gondunk az 1-es kanyarban” – tette hozzá. Kvjatnak tavaly volt egy hasonló balesete Sebastian Vettel kárára, akkor kétszer is nekiment a Ferrarinak még a Red Bull versenyzőjeként, majd rögtön az Orosz Nagydíj után lefokozták a Toro Rossóhoz.

How it happened: Turn 1 turns nasty . #F1 #Formula1 #AustrianGP

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Kvjat viszont nem vállalta magára a felelősséget, szerinte nem is látott sokat az előtte zajló történésekből, és arra tippelt, hogy Alonso éppen Verstappen autójának dadogására reagált, ezért mozdult az ő autójának irányába. Azt állította, hogy ő ott fékezett, ahol kellett, majd amikor korrigálni próbálta az irányt, blokkoltak a kerekei, és összeütköztek az autók.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!