Vágólapra másolva!
Mika Häkkinen szerint egyelőre nem érdemes Mick Schumacher esetében a Forma-1-ről álmodozni, a fiatalembernek még fejlődnie kell ahhoz, hogy versenyképes lehessen a királykategóriában.

Mióta Mick Schumacher versenyautókra cserélte a gokartokat, a világ közvéleménye nagy figyelemmel kíséri az eddig korlátozottan sikeres pályafutását, és sokan remélik, hogy a korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia is bejut a Forma-1-be, hogy édesapja nyomdokaiba léphessen.

Schumacher két évet lehúzott a Forma-4-ben, tavaly összetett 2. helyet is szerzett, az idén pedig a Forma-3-as Európa-bajnokságon próbál szerencsét, de a bajnokság fele elteltével csak a 11. helyen szerepel, egy dobogós hellyel a neve mellett. Ez még messze van attól, hogy F1-es indulási jogosítványt szerezzen.

A Mercedes már reklámkampányt szervezett Mick Schumachernek, de eredmény nélkül nem fog bekerülni az F1-be Forrás: Daimler AG/Daimler AG

Édesapja korábbi nagy ellenfele, a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen is úgy véli, hogy „ez most nem a megfelelő pillanat, hogy a Forma-1-ről beszéljünk.”

„Ő még mindig egy fiatalember, akinek bizonyítania kell, különböző módokon. A legfontosabb viszont az, hogy több versenyt akar nyerni – idézte Häkkinent az Auto Bild.

Mick az idén az F3-ban versenyez Forrás: Thomas Suer / suer.photo/(c) FIA F3 / Suer/Thomas Suer

„Ha az ember alázatos és sikerre éhes, az a célja, hogy győztessé váljon, próbálja fejleszteni magát, és jobb versenyzővé válni, akkor pont erre van szüksége – utalt a győzelmekre. – Amikor Mickkel beszélgetek, úgy érzem, hogy ő nyerni akar.”

Häkkinen Twitter-csatornájára a héten felkerült egy videó,

amiben a Schumacher-család által elindított „Keep Fighting” kezdeményezés pólóját viseli. A család ezzel próbál nehéz sorsú embereket inspirálni, hogy küzdjenek a céljaikért, és a jelek szerint Michael Schumacher korábbi ellenfele is beállt a támogatók közé. A videón egy régi történetet is megosztott kettejükről.

„1995-ben, az első évünkben a Mercedes-Benzzel éppen Michael Schumacher ellen versenyeztem. Magny-Cours-ban voltunk a Francia Nagydíjon, és amikor végeztünk a versennyel, a parc fermében, ahol műszakilag átvizsgálják az autókat, leállítottam a motort, de Michael már ott állt, amikor kiszálltam. Azt mondta,

Nagyon felbosszantott, de most már csak nevetek rajta, mert nagyon tiszteltük egymást, és a jó humorra mindig szükség van. Végül két világbajnokságot nyertem a McLarennel és a Mercedesszel, úgyhogy remekül alakultak a dolgok.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!