Meghamisították a Vettel-ítéletet

Forma-1, Maurizio Arrivabene, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Azeri Nagydíj
VETTEL Sebastian (ger) Ferrari SF70-H team scuderia Ferrari, ambiance portrait during red flag during the 2017 Formula One World Championship, Grand Prix of Europe in Azerbaijan from June 22 to 25 in Baku - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Egy ismert szakblogger szerint az FIA-nál sem tudta mindenki, hogy miként döntöttek Sebastian Vettel bakui ütközésével kapcsolatban, mert egy megtévesztő külsejű közlemény kezdett terjedni.

A Tanú című filmbe illő jelenet játszódhatott le hétfőn a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA) hétfőn, miközben Sebastian Vettel bakui ügyével kapcsolatban zajlott meghallgatás. Mint ismeretes, Vettelt beidézte az FIA, mert felülvizsgálták, hogy elegendő-e az Azeri Nagydíj során ellene kiszabott 10 másodperces stop/go büntetés és 3 büntetőpont, mert nekiment Lewis Hamilton autójának.

A koraesti órákban az FIA közleményt adott ki, amiben tisztázták, hogy érdemben nem büntetik tovább Vettelt az ügy miatt, de eltiltják a közlekedésbiztonsági kampánytól, és ha újabb kihágáson kapják, azonnal továbbítják az ügyét az FIA Nemzetközi Sportdöntőbíróságára. Az ítélet azonban nem biztos, hogy mindenki számára kielégítő volt, mert egy alternatív közlemény is terjedni kezdett.

Vettel már a versenyen érezhette, hogy ennek csúnya vége lesz Forrás: DPPI/Florent Gooden

Az F1-es körökben bennfentes Joe Saward szakblogger hívta fel a figyelmet arra, hogy üzenetet kapott „valakitől, az FIA-n belülről” azzal kapcsolatban, hogy miért nem számolt be „Vettel pontjainak törléséről.” Saward szerint erre ő visszaküldte az FIA „eredeti” sajtóközleményét, ami a tényleges döntésről szólt, és azt gyanították, hogy a döntést menet közben változtatták meg.

Saward ki is posztolta a gyenge Photoshop-hamisítványnak tűnő közleményt,

amiben a karakterek elmosódtak, a szavak közti térközök és a betűtípusok nem állandók, ráadásul amerikai nyelvjárású angol nyelvet használva szövegezték azt. Beszédes továbbá, hogy a dátuma még a tárgyalás megkezdése előtti időpontot jelöl meg, de így is alkalmas volt arra, hogy több külföldi újságíró is belesétáljon a csapdába.

Az igazi ítélettel kapcsolatban Lewis Hamilton egyelőre nem nyilvánított véleményt, de like-olt egy Instagram-bejegyzést, amit tillykeeper_zackfan készített, és arról szól, hogy a Vettel-döntés után „minden tiszteletet elvesztettem az FIA, a Scuderia Ferrari és Sebastian Vettel kapcsán.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!