Vágólapra másolva!
A német versenyző örül, hogy csapata az utóbbi években domináló Mercedes szintjére emelkedett, de hangsúlyozta, hogy tartaniuk kell a gyors ütemet a technikai fejlesztésekkel.

A sorozatban három vb-címet lazán bezsebelő Mercedes idén kihívót kapott, a Ferrari jóvoltából immár két csapat küzdhet a végső diadalért. Jelenleg a ferraris Sebastian Vettel vezeti az egyéni tabellát, a Mercedes pedig csak a legutóbbi, kanadai futam után vette birtokába az 1. helyet a konstruktőrök között.

Vettel szerint ez csapatára nézve hízelgő. "Ne feledjük, az előző három évben a Mercedes mindenkit lemosott a pályáról. Rengeteget javítottak az autójukon 2014-től 2016-ig, erős volt a csapatuk, idén azonban több-kevésbé mi is hasonló tempóra vagyunk képesek velük" - mondta.

"Az elmúlt években ők fejlesztettek ilyen ütemben, szóval inkább ránk nézve hízelgő, hogy eddig tartottuk a tempójukat."

Vettel idén végre harcba szállhat a vb-címért a Ferrarival Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

A Ferrari három éve – amikor Vettel még a Red Bull tagja volt – még a középmezőnyben senyvedett, s bár azóta fentebb kapaszkodott, tavaly újra kikapott a Mercedesen kívül a Red Bulltól is.

Ez személyzeti és működési változtatásokra sarkallta őket, melyek Vettel szerint kezdenek beérni.

"Kulcsfontosságú, hogy tartsuk az iramot a fejlesztési versenyben. Ez nagyon fontos év számunkra. Jól dolgozunk, kezdenek összeállni a dolgok - nyilatkozta. - Lassan láthatóvá válnak a korábbi intézkedéseink eredményei. Reméljük, hogy ez csak a kezdet, és még többre leszünk képesek."

A Ferrari az egyéni pontversenyben utoljára tíz éve diadalmaskodott, a konstruktőriben kilenc éve.

Hamilton a főnöke véleményét szajkózza

Fő riválisuk főnöke, Toto Wolff már egyenesen kijelentette: idén a Ferrari a favorit. A legegyenletesebb teljesítmény Vettelé, aki a Kanadai Nagydíjig egyszer sem végzett a 2. helynél hátrébb, és ott is csak egy szerencsétlen ütközés kényszerítette szárnycsere miatt végzett hátrébb.

Ide-oda pattog a labda a Mercedes és a Ferrari között a világbajnoki csatában Forrás: AFP/Alexander Nemenov

A Mercedes ellenben többször nehezen igazodott ki a gumik viselkedésén, és Lewis Hamilton is elismerte, hogy a kiegyensúlyozottság egyelőre a maranellóiak javára billenti a mérleg nyelvét.

"Úgy vélem, még mindig ők a legfőbb esélyesek, mivel eddig kiegyensúlyozottabbak voltak. Nekünk hullámzó a szezonunk, de semmiképp sem rossz - mondta. - A favorit (a Ferrari) abból a szempontból, hogy

"Mindazonáltal szerintem a mi autónkban több a kiaknázatlan potenciál, és remélem, hogy erősödni fogunk az év folyamán, ahogy elsimítjuk a nehézségeket. Ezáltal kiegyensúlyozottabbak lehetünk. Abban bízom, hogy szeptemberre mi leszünk a fő esélyesek."

Néhány versenyen már úgy tűnt, a Mercedes leszámolt a gumiproblémákkal, de a csapatnál nem tagadják, hogy még most sem teljesen tiszta előttük a kép.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!