Mire jó egy leggyorsabb kör? Hamilton elmondja

Canadian F1 Grand Prix GettyImageRank2 Formula One Racing formula 1 Auto Racing Formula One Grand Prix Canadian F1 Grand Prix Canadian Formula One Grand Prix
MONTREAL, QC - JUNE 11: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates in the Pitlane during the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 11, 2017 in Montreal, Canada. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok mindent megnyert az előző, Kanadai Nagydíjon, ráadásul kényelmesen. A verseny végén mégis hajszolni kezdte az autóját. Elmondta, hogy miért.

Megszerezte a pole-t, majd simán, komoly ellenfél nélkül megnyerte a Kanadai Nagydíjat a Mercedes pilótája, Lewis Hamilton. A brit pilótának a rajt után nem kellett aggódnia, hiszen Max Verstappen a lassabb Red Bull volánja mögött feljött a 2. helyre, és az ellenfelek a későbbiek során sem tudtak a közelébe kerülni.

Bár kényelmesen haladt a győzelem felé, Hamilton azonban mégis fogta magát, és a 70 körös verseny 64. körében megfutotta a leggyorsabb kört, ami akkoriban kiemelkedő eredmény volt, és végül Sebastian Vettel is csak az utolsó körben tudta megközelíteni a tempót, amikor Daniel Ricciardót üldözte, és a szélárnyékát is használhatta.

Hamilton világbajnokhoz illő formában vezetett Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

A versenyzők ilyenkor általában már kímélik az autóikat, Hamilton esetében ezért logikátlannak tűnt a sietség, de a brit pilóta elárulta, nyomós oka volt arra, hogy megkergesse a Mercedest a táv végéhez közeledve.

– magyarázta. – „Amikor kiszállok, és átnézzük a műszaki dolgokat, információt kell visszaadnom, és a pályán megtett 70 kör alapján kell sok információhoz jutnunk. Az autót sokféle állapotban tudjuk használni, és én úgy voltam vele, hogy egy körre szükség van, amikor rendesen, a határon hajtom. Tudnunk kellett, hogyan reagálnak a gumik, és változik-e az autó viselkedése a rázóköveken.”

Hamilton körét csak Vettel tudta megközelíteni, Kimi Räikkönen már sokkal lassabb volt nála Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

A Mercedes még mindig küszködik az autóinak beállításával, nem értik pontosan, hogy bizonyos változtatásokra miért vagy miért nem reagál az autó. Elsősorban a gumik működési tartományának megtalálásával küszködnek, ezért aggódtak a Kanadai Nagydíj előtt is, de végül Hamilton simán megnyerte a futamot,

Bottas tempója azonban alaposan elmaradt az övétől.

„Nagyszerű kört futottam, és sok információt gyűjtöttünk ezzel, ami segít minket, hogy folytassuk a munkát. Ha ezt nem tettem volna meg, sokkal kevesebb tudással zárom az 1 óra 45 percet, vagy bármennyi is volt – kommentált a háromszoros világbajnok, aki az idén eddig három versenyt nyert meg, és a pontverseny 2. helyén áll Sebastian Vettel mögött.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!