Bottas: Hamilton tapasztaltabb, de verhető

Forma-1, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Mercedes-AMG Petronas, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 11: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates with second place finisher Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP in parc ferme during the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 11, 2017 in Montreal, Canada. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Orosz Nagydíj győztese nem tartja legyőzhetetlennek rutinos csapattársát, Lewis Hamiltont, és már azt is tudja, mi kell ahhoz, hogy jövőre is a Mercedes versenyzője maradhasson.

Lewis Hamilton a Mercedes húzóneve, és a világbajnoki cím egyik esélyese, hiszen csak 12 pont a hátránya a ferraris Sebastian Vettel mögött, csapattársát, Valtteri Bottast azonban már 36 ponttal maga mögött tudhatja. Bottas ennek ellenére nem tört meg, és úgy véli, nincs akadálya annak, hogy felvegye a versenyt a háromszoros világbajnok Hamiltonnal.

„Nagyon közel vagyunk egymáshoz, nem látok különbséget – idézte a Motorsport.com Bottast. – Hiszek magamban. Ő persze tapasztaltabb, sokkal régebb óta a csapattal van, de nem látom okát annak, hogy ne tudnék mindig felnőni az ő szintjére. Ezt lehetségesnek tartom. Tudom, hogy képes vagyok versenyeket nyerni, ezt be is bizonyítottam már, és a pole pozíció is mindig megszerezhető.”

Jól tudnak együtt dolgozni Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

Bottas elismerte, hogy Hamilton „nem mindig olyan csapattárs, akivel könnyű csatázni”, de úgy vélte, remek motiváció a számára, hogy a brit pilótával küzdhet, és jó mércét is jelent. Bottasnak oda kell figyelnie, mert egyelőre csak a szezon végéig van szerződése a Mercedesszel, de úgy véli, már rátalált a hosszabbítás kulcsára.

„Hozni kell azt a szintet, amire az autó képes, és segíteni a fejlesztést. A lényeg az, hogy csapatként dolgozzunk, és versenyeket nyerjünk, a csapatnak erre van szüksége. Ez egy győztes csapat, nagyon magas szintet képviselnek, és ezért sokat várnak a pilótától is. Majdnem mindenki szeretne a Mercedesnél versenyezni, úgyhogy mindenképpen jól kell szerepelnem, hogy maradhassak. A célom, hogy hosszú távú kapcsolatot építsek a csapattal, remélem, hogy ez lehetséges.”

Oroszországban nem talált legyőzőre Forrás: AFP/Alexander Nemenov

A finn pilóta szerint megnyugtató, hogy már a szezon elején meg tudta szerezni pályafutása első F1-es győzelmét, de viccelve megjegyezte, hogy ő már az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon is szeretett volna győzni.

„Kellemes élmény volt Bahreinben megszerezni az első pole-omat, és először nyerni Oroszországban. Jól jött, hogy már a szezon elején megtörténtek ezek, mert így már nem kell erre gondolnom. Tudom, hogy képes vagyok rá, és a csapat is tudja, hogy meg tudom csinálni.”

Nagyon más a stílusa, mint Hamiltoné

Bottas az olasz Sky tévécsatornának megerősítette, hogy „természetesen” maradna a Mercedesnél, de még túl korainak tartja, hogy a tárgyalások megkezdődjenek, és egyelőre egyenként készül a versenyekre, hogy minél jobban szerepelhessen. Úgy érzi, ha jó eredményeket ér el, „akkor a jövő simán alakul majd”, és közben Hamiltont is egyre jobban megismeri.

– árulta el. – Mindenképpen eléggé különbözők vagyunk. Én szeretek nyugodt környezetben lenni, otthon a családommal. Nagyon fontosnak tartom a magánéletemet, miközben Lewis inkább társasági ember, és jól érzi magát mások között. A munkakapcsolatunk viszont nagyon profi, tiszteljük egymást, de közben le is akarjuk győzni a másikat. Ezt elfogadjuk, így jól tudunk együtt dolgozni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!