Vágólapra másolva!
Mindketten ugyanolyan összetételű készletből gazdálkodhatnak a jövő hétvégi Azeri Nagydíjon, Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas is egyformán rendelt belőlük.

A bakui utcai pályán a második Forma-1-es versenyt rendezik jövő hétvégén, az aszfaltcsíkot hosszú egyenesek és többnyire lassú, derékszögű kanyarok jellemzik. E tulajdonságok miatt megtehette volna a Pirelli, hogy ismét beveti az ultralágy keveréket, de végül lemondtak róla, és

ugyanazt a kínálatot biztosítják, mint tavaly, vagyis a szuperlágy, a lágy és a közepes keménységű gumikat viszik el az Azeri Nagydíjra.

A kedden közzétett listájuk alapján a csapatok rendelésében nem fedezhetők fel számottevő eltérések. A Ferrari és a Mercedes teljesen egyformán tárazott be az abroncsokból, így a tabella első négy helyét elfoglaló pilóta (Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen) egyaránt 8 szettet kap a piros, 4-et a sárga, 1-et a fehér oldalfalú típusokból.

A versenyzők gumiválasztása Bakura Forrás: Pirelli

A Haas és a Renault lemásolta ezeket az arányokat, így e négy istálló, valamint a williamses Lance Stroll használhatja a legtöbb lágy keveréket. A szuperlágyból a McLaren rendelte a legtöbbet (pilótánként 10-et), a közepes keménységűből viszont csak a Red Bull két versenyzője, valamint Felipe Massa és Marcus Ericsson kap 2 garnitúrát, tehát ezúttal is alárendelt szerepe lesz a hétvégén elérhető legkeményebb gumifajtának.

A Red Bull döntésében talán szerepet játszott az is, hogy az egy évvel ezelőtti futamon nagyon szenvedtek a gumikopással, és 6 kör után már mindkét pilótájukat ki kellett hívniuk kerékcserére. Az első Azeri Nagydíjon megosztott volt a mezőny a stratégiát tekintve: az élmezőny egyetlen bokszkiállással teljesítette a távot, számos versenyző azonban kétszer is vizitált a szerelőknél.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!