Vágólapra másolva!
A tavalyi világbajnok volt főnöke, Toto Wolff nem lepődne meg, ha Nico Rosberg megunná a nyugdíjazást, és a Ferrari színeiben térne vissza az F1-ben.

Bár az izgalmas világbajnoki csata hevében kezd feledésbe merülni, de az F1-ben sokan még mindig nehezen lépnek túl azon, hogy Nico Rosberg azonnal visszavonult, miután feljutott a csúcsra, és Lewis Hamiltont legyőzve, édesapját követve ő is világbajnok lett. Korábbi főnöke, Toto Wolff szerint még nem is biztos, hogy Rosberg örökre hátat fordított az F1-nek.

„Amikor meghozta a döntést a visszavonulásról, szerintem túl sok volt neki – mondta Wolff a 2016-os küzdelemről, amit Rosberg csak az utolsó futamon zárt le. – Stresszes év volt, talán az F1 legjobb versenyzője ellen küzdött, és akkoriban azt érezte, hogy kimerült. Nekem így tűnt. Most viszont még csak 31 éves, ha nincs szerencséje, még 70 éve maradt az életéből!”

2010 óta a Mercedes versenyzője volt Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Wolff ezután meglepő kijelentéssel sokkolta a hallgatóságát a paddockban.

Rosberg alapos felbolydulást keltett, amikor visszavonulása után pár héttel Monacóban egy híresen ritka LaFerrarival kapták lencsevégre, de kiderült, hogy az autó egy barátjáé. Azóta többször is kijelentette, hogy élvezi a civil életet, feleségével második gyermeküket várják, és egyelőre nem döntötte el, hogy mihez kezd a családja mellett. Wolff szerint az Indianapolis 500-on nem kell rá számítani.

Wolff szerint Rosberg visszatérhet Forrás: APA-PictureDesk/Starpix / picturedesk.com/Starpix

„Nem, szerintem az Indy 500 nagy kihívás egy versenyző számára – vélte. – Fernando miatt én imádtam az idén, amíg ki nem esett, de nem hiszem, hogy Nico beülve egy IndyCarba az oválon, miután számot vetett a kockázat és a jutalom terén.”

A Ferrari pilótáinak egyelőre nincs szerződésük

a 2017-es szezon utáni időszakra, de Sebastian Vettel szinte biztosan marad Maranellóban, és Kimi Räikkönen sem szerepel rosszabban, mint az elmúlt két év során, amikor a Ferrari mindig bizalmat szavazott neki.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!