Vágólapra másolva!
Meghosszabbították a Kanadai Nagydíj szerződését, és az F1 új tulajdonosa szeretne a Brit Nagydíjat rendező Silverstone-nal is zöld ágra vergődni.

Megállapodott az F1 új tulajdonosa, a Liberty Media a Kanadai Nagydíj szervezőivel, számolt be a Sky Sports. Ennek értelmében a futam minden további versenynél tovább marad a versenynaptárban, egészen 2029-ig biztosan Montrealban lesz a Kanadai Nagydíj. Ez újabb jele annak, hogy a Liberty Media nem akar megválni az F1 történelmi helyszíneitől.

A korábbi ügyvezető, Bernie Ecclestone már majdnem kivágta a naptából Montrealt, mert a helyiek halogatják a paddock felújítását. A hétvégén már a Renault-nak és a Saubernek helyet is kellett cserélnie, mert a Renault-t zavarta, hogy a nekik kiosztott három boksz közé a VIP vendéglátóhelység konyhája is beékelődött. Ez azonban az új bokszépület elkészültével várhatóan megszűnik majd.

A Kanadai Nagydíj a naptárban marad Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

Közben a Brit Nagydíj helyzete továbbra is rendezetlen: bár Silverstone-nak 2026-ig szerződése van az F1-es futam megtartására, de a pálya tulajdonosa, a Brit Versenyzők Klubja (BRDC) fontolgatja, hogy felmondja a megállapodást, a Motorsport.com szerint akár azért, hogy új feltételeket alkudjon ki. Sean Bratches, az F1 kereskedelmi igazgatója elárulta, tárgyalnak a britekkel a továbbiakról.

– szögezte le. – Úgy látjuk, hogy a változások úgy érintik a rendezőket, hogy próbálunk lelkesedést fecskendezni a sportba, és sokféleképpen felpörgetni azt. Újra látványossá akarjuk tenni a műsort. Arra fordítjuk az energiáinkat, hogy értéket teremtsünk a rendezőknek, és szeretnénk velük ebben együttműködni.”

Ross Brawn, Chase Carey és Sean Bratches a kanadai sajtótájékoztatón Forrás: AFP/2017 Getty Images/Dan Istitene

„Silverstone nyilvánvaló szerepet játszik a sport történetében, és a célunk, hogy olyan környezetet teremtsünk, ami üzletileg mindenkinek előnyös. Még a játék elején járunk, de bízunk abban, hogy silverstone-i barátainkkal hosszú partnerséget tudunk kialakítani.”

Bratches azt ígérte, hogy világvárosokat próbálnak majd megnyerni az F1-nek,

Chase Carey, az F1 elnök-vezérigazgatója azonban leszögezte, hogy nem tervezik felelőtlenül bővíteni a versenyek számát. Ezt a csapatok és a versenyzők sem támogatják, Fernando Alonso például kijelentette, visszavonul, ha az F1-ben évente 25 versenyt rendeznek.

– mondta Carey. – Beszéltünk már arról, hogy rendezünk még egy versenyt az USA-ban, egy olyan turisztikai célpontban, mint New York, Miami vagy Las Vegas, és ezt továbbra is vizsgáljuk. A legfőbb prioritás viszont az, hogy a mostani rendezvényeinket nagyszerűvé tegyük. A folyamatban nekünk fontosabb a minőség, mint a mennyiség.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!