Ennél többet nem lehet tenni a Red Bull kegyeiért

Forma-1, Carlos Sainz, Scuderia Toro Rosso, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - APRIL 15: Carlos Sainz of Scuderia Toro Rosso and Spain during qualifying for the Bahrain Formula One Grand Prix at Bahrain International Circuit on April 15, 2017 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20170415-01219 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Carlos Sainz a harmadik szezonjában is jó teljesítményt nyújt a Toro Rossónál, de úgy érzi, mást egyszerűen nem tehet azért, hogy végre előléptessék a Red Bull első számú csapatához.

Max Verstappennel együtt, 2015-ben mutatkozott be a Forma-1-ben Carlos Sainz, aki immár a harmadik szezonját teljesíti a Toro Rossónál. Bár csapattársaként tartotta a lépést a felkapott holland tehetséggel, bő egy éve nem őt léptették előre a Red Bullhoz a botladozó Danyiil Kvjat helyére, és továbbra is a vállalat utánpótláscsapatánál van.

Üresedés híján ez jövőre is így maradhat, hiszen Daniel Ricciardo és Verstappen teljesítményét nem érheti kritika.

Sainz egy újságíró kérdésére azt felelte, ennél "nem tud többet" tenni azért, hogy kiérdemelje a vezetési lehetőséget a Red Bullnál.

Sainz már három éve nem jut előre a Toro Rossótól Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

"Folytatom, amit eddig csináltam, aztán meglátjuk, mi lesz. Továbbra is jól kell teljesítenem, hogy megmutassam a Red Bullnak és mindenkinek, hogy gyors vagyok, és számíthatnak rám. Remélem, ez inkább előbb, mint utóbb fog bekövetkezni - nyilatkozta. - Reálisan nézve, nem hiszem, hogy a 6-7. helynél jobb elérhető lenne számomra, mert a három élcsapat a monacóihoz hasonló pályákon körönként egy másodperccel gyorsabb nálunk, máshol meg kettővel."

"Számunkra a 7. hely jelenti a győzelmet. Monacóban 6. lettem, mivel legyőztem az egyik Mercedest, szóval boldogok vagyunk."

Sainz így a hat versenyből már az ötödiket fejezte be a pontszerzők között,

és a Toro Rosso nagyrészt neki köszönhetően foglalja el az 5. pozíciót a csapatok rangsorában, Kvjat ugyanis eddig csak 4 pontot tett be a közös kasszába. A spanyol pilóta úgy érzi, a legutóbbi nagydíjból kihozta a maximumot.

"Pont ilyen versenyre volt szükségünk. Monaco az év legjobb helyszíne, és itt nem mindig jön össze a tökéletes hétvége - mondta. - A legelső edzéstől kezdve elégedett voltam, apránként építkeztem. Az időmérőn fokoztam a tempót, nagyon jó kört raktam össze, majd a versenyen egyetlen hibát sem követtem el, és egyértelműen magam mögé utasítottam a középmezőnyt, miközben tartottam a távolságot (Lewis) Hamiltontól."

A Red Bull nem szokta hosszabb ideig a Toro Rossónál állomásoztatni a fiatal versenyzőit, aki nem üti meg a mércét, attól szívfájdalom nélkül megválnak. Most viszont a bőség zavarával küzdenek, és könnyen elképzelhető, hogy Sainz a negyedik idényét is a fiókcsapatnál fogja tölteni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!