Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok mentette a menthetőt a Monacói Nagydíjon, de a csapatfőnök elismerte, hogy az autó nem volt elég gyors a hétvégén.

Kisebb katasztrófával ért fel, hogy Lewis Hamilton kiesett az időmérő edzés második szakaszában, ráadásul pont a Monacói Nagydíj előtt, ahol a vasárnapi futam is bizonyította, hogy a pályán lehetetlen előzni. Hamilton csak a 13. helyről indulhatott, a rajtnál nyert egy pozíciót, majd a kieséseket és a bokszkiállásokat ügyesen kihasználva végül a 7. helyet szerezte meg.

Ezzel az élmezőny tagjain kívül csak Carlos Sainz rabolt tőle pontokat, így 6 pontot gyűjtött, és 25 ponttal van lemaradva a futamot megnyerő, és a pontversenyt vezető Sebastian Vettel mögött. Hamilton a leintés után a Sky Sportsnak elmondta, még az előzetes számításaiknál is jobban alakult számára a futam.

Hamilton már a rajtnál megszabadult Vandoorne-tól, utána is okosan versenyzett Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Nekem vannak a legokosabb stratégáim, és azt mondták, hogy a lehető legjobb eredmény nagyjából a 10. hely. Pozitív hozzáállással mentem, keményen nyomtam, és örülök az eredménynek. Nagyon rosszul aludtam, és délelőtt is borzasztó volt a hangulatom, de ezekkel a pontokkal boldogan léphetek tovább.”

Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója is kénytelen volt elismerni, hogy az Ezüstnyíl nem volt elég gyors a hétvégén, szerinte csütörtök délután vesztették el a fonalat, és nem tudták újra megtalálni azt. Megerősítette, hogy a gumik ideális hőmérsékletének elérése a fő problémájuk, ami bőven ad házi feladatot a számukra.

Visszatért Hamilton jókedve a versenyre Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„A gumik nem mozogtak a megfelelő működési tartományban, aztán mégis. Ezt alaposan át kell gondolnunk. Tavaly is nehéz dolgunk volt Monacóban, de Lewis megmentette azt a versenyt. Montrealig van még időnk, de az is nehéz pályának ígérkezik. Rengeteg mindent helyre kell tennünk. Ugyanolyan eredményt értünk el, mint 2015-ben Szingapúrban, és (az idén) Oroszországban.

„A beállítások majdnem egyformák volt a két autónkon. Az idén még nem sikerült mindkét autónkkal makulátlan eredményeket elérni. Lewis erősebb volt Barcelonában, Valtteri (Bottas) pedig Oroszországban. A Ferrari már a szezon elejétől gyors, szerintem a mi autónk is képes versenyeket és bajnokságot nyerni, de elég nehéz a hölgy kedvére tenni” - utalt az általa tegnap dívának is nevezett autóra.

Bottasnak az idén sem jött össze a monacói dobogó Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Hamilton kálváriájától függetlenül Bottas az első kerékcseréig tudta tartani Kimi Räikkönen tempóját, a szuperlágy gumikkal Vettel azonban olyan tempót diktált, amire már nem volt válasza. Végül Daniel Ricciardo is elé került egy jól időzített kerékcserével, és Max Verstappen is támadni próbálta. Bottas végül lemaradt a dobogóról, így az idén először nem volt Mercedes-pilóta a legjobb 3 között.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!