Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok szerint a csapat új pilótája legalább olyan jó, mint elődje volt, a ferraris Kimi Räikkönennél viszont erősebb. Ugyanakkor nem hiszi, hogy a két finn beleszólhat a versenyzők világbajnoki küzdelmébe, az Lewis Hamilton és Sebastian Vettel privát meccse lehet.

Jelenleg 6 pont előnnyel Sebastian Vettel vezeti a tabellát Lewis Hamilton előtt, de a 3. helyet birtokló Valtteri Bottas hátránya már 41 pont tőle, Kimi Räikkönené pedig még nagyobb. A két többszörös világbajnok az előző versenyen egymással nagyot csatázva szakította le még jobban a Ferrari és a Mercedes másik pilótáját, akik közül egyik sem ért célba.

Niki Lauda, a Mercedes ügyvezetője arra számít, hogy róluk fog szólni az idei év a Forma-1-ben, mindenki más csak statiszta lesz.

Lauda leírta Räikkönent Forrás: Sputnik/Alexey Kudenko

"Ez versenyzés volt a legmagasabb szinten, jobb nem is lehetett volna. Színtiszta élvezetet jelentett - mondta a Blicknek a Spanyol Nagydíjról. - Egy négyszeres és egy háromszoros világbajnok harcolt a Ferrariért, illetve a Mercedesért, a világ két legjobb autójában. Ennél jobb reklámja nem is lehetett volna a sportnak."

Szerinte Räikkönen és Bottas sem álmodozhat a vb-címről, nekik legfeljebb abban lesz döntő szerepük, hogy a Ferrari vagy a Mercedes nyeri-e a konstruktőri világbajnokságot. Nekik már akkora a lemaradásuk a világbajnok tabellán, hogy a két élcsapat valószínűleg nem sokáig engedheti meg a versenyzői közötti egyenrangúságot, bár hivatalosan egyelőre a Ferrari és a Mercedes is kitart a csapaton belüli egyenlőség mellett.

Vettel és Hamilton csatázott a barcelonai győzelemért Forrás: DPPI/Florent Gooden

Lauda úgy gondolja, a két finn közül a Nico Rosberg helyére szerződtetett, fiatalabb nyújtja a jobb teljesítményt.

Hozzátette: nem szeretne több meghibásodást látni a Mercedesnél azután, hogy Bottas a turbó meghibásodása miatt esett ki Barcelonában. Ilyen jellegű problémával egyébként korábban még nem találkozott a csapat.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!