Hamilton a Forma-1 Picassója szeretne lenni

Spanish F1 Grand Prix Sports Formula 1 Gran Prix Spain Montmeló F1 Barcelona Catalonia Lewis Hamilton, during the race of GP of Spain in Montmeló, at Catalunya's Circuit on May 14, 2017 (Photo by Miquel Llop/NurPhoto)
Lewis Hamilton, during the race of GP of Spain in Montmeló, at Catalunya's Circuit on May 14, 2017 (Photo by Miquel Llop/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Minden idők legjobbja lenne, ennek elérésében csak magára számíthat. A rangsort nála Juan Manuel Fangio és Ayrton Senna vezeti, vagyis Michael Schumachernek biztos nem jutna hely a képzeletbeli dobogóján, ha eléri a célját.

Lewis Hamilton interjút adott a GQ magazin olasz kiadásának, amelyben kijelentette: minden idők legjobb versenyzőjévé szeretne válni a Forma-1-ben.

Ha öt év kell hozzá, öt évig fogok vezetni, és megállás nélkül javulni fogok. A képzeletbeli dobogón Juan-Manuel Fangio és (Ayrton) Senna állna mellettem" - nyilatkozta.

Hamilton vasárnap az 55. győzelmét aratta Forrás: NurPhoto/Miquel Llop/NurPhoto/Miquel Llop

"De mindezt önerőből akarom elérni. Magamat kell tanítanom. Nem hiszem, hogy Picasso más festőhöz ment volna tanácsért, nemde? A saját útját járta. Az F1 nem karate, ahol szükség van egy edzőre. A versenyautóban ülve minden egyvalakin múlik: saját magunkon."

"A nyomás szinte elviselhetetlen. Borzasztó éles a küzdelem. Lélekben és szívben úgy érezzük, mintha atombombát robbantottak volna egy olyan világban, ahol csupán egyetlen túlélő, a győztes van. Aki csak második, az vesztett."

Hamilton három vb-címével már beírta magát a sportág legendái közé, és a Mercedes formája alapján bőven van esélye, hogy a következő években tovább gyarapítsa sikereinek számát. A nagydíjgyőzelmeket tekintve az örökranglista 2. helyén áll, a pole pozíciók szempontjából pedig a 3.-on – de ha megnyer még négy időmérőt, utoléri a csúcstartó Michael Schumachert. Győzelemből még 36 hiányzik neki ehhez.

Egy kötetlenebb Hamilton-interjú nem múlhat el néhány mélyenszántó gondolat nélkül, és a lazább életvitele miatt időnként céltáblává váló pilóta elmagyarázta, miért él így. Beszélt mély vallásosságáról is.

Szoros kapcsolatban vagyok Istennel, és a segítségét szoktam kérni a barátaim számára. Magamnak is kérek támogatást, amikor túlfeszül a húr - mondta. - Isten szavai adnak nekem iránymutatást. A mellemre tetovált iránytű ezt jelképezi, hogy az egyház és a hit vezérel."

"Tudom, hogy szerencsés vagyok. Láttam már olyan gyerekeket kórházakban, akik nem fogják megélni a 6. születésnapjukat. Sok ember magától értetődőnek veszi, hogy él, hogy ezt ingyen kapta, és az élete sosem ér véget. Én nem vagyok ilyen. Hogy mi lenne az utolsó kívánságom? Kérnék még egyetlen percet. Lehet, hogy a holnapi lesz az utolsó napom. Biztosra akarok menni, hogy amíg élek, kihozom belőle a maximumot."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!