Bottas csendes, de ebből nincs haszna

Forma-1, Spanyol Nagydíj, Valtteri Bottas
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Spain, #77 Valtteri Bottas (FIN, Mercedes AMG Petronas F1 Team),
Vágólapra másolva!
A Forma-1-ben első győzelmét megszerző pilóta igyekszik megtartani a lendületet, amire szüksége is lesz, ugyanis Felipe Massa szerint hamar lefokozhatják kettes számú pilótává, ha Lewis Hamilton újra fölé kerekedik. Bottas úgy véli, nem származik előnye abból, hogy csendes figura.

Valtteri Bottas javuló formát mutatva egyelőre állja a sarat a Mercedesnél Lewis Hamilton ellenében, de Felipe Massa szerint nem szabad megkönnyebbülnie, hanem az első pole pozíció és az első győzelem lendületét meglovagolva szorítania kell a hurkot csapattársán. Ellenkező esetben ugyanis gyorsan kettes számú pilótává fokozhatják le csapaton belül.

"Láthatják, hogy Kimi (Räikkönen) innentől már Sebastian (Vettel) alá fog dolgozni a bajnokságban, ez egyértelmű - nyilatkozta Massa a Spanyol Nagydíj helyszínén, Barcelonában. - Amikor két csapat küzd a vb-címért, és valamelyiknél az egyik pilóta 20 pontnál többel lemaradt a másiktól, akkor ott így kell tenni. Szóval (Bottasnak) most kell lépnie."

Bottas tagja lett a futamgyőztesek exkluzív klubjának, de nem lazíthat, ha világbajnok akar lenni Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

"Ha harcolni akar Lewisszal, itt újra nyernie kell, vagy legalább több pontot szerezni, mint Lewis - üzent előző csapattársának. - Nem tartom lehetetlennek, hogy Valtteri felvegye a harcot ellene. Ennek azonban most van itt az ideje.

A Mercedesnél egyelőre dilemmát okozhat, hogy Hamilton nem törölte fel a padlót Bottasszal, de azt már kijelentették, hogy amennyiben egy futamon az elöl haladó versenyzőjük sokkal lassabb lesz a másiknál, akkor el kell engednie a csapattársát.

Bottas: Csendes vagyok, de ez nem jelent előnyt

Bottas a télen csatlakozott a címvédő istállóhoz, így folyamatosan tanulnia kell. Ausztráliában és Kínában még nem mutatott kiemelkedő teljesítményt, de Bahreinben megszerezte karrierje első pole pozícióját, Oroszországban pedig első győzelmét.

"Úgy érzem, versenyről versenyre javulok. Idén Oroszországban teljesítettem a legjobban, függetlenül magától a pályától. Azóta minden egyes részletre rápillantottam, hogy mit csinálhattam volna jobban, mit csináltam jól, és teljesen megértettem, mi mit eredményezett" - mondta.

Ezzel 10 pontra csökkentette a hátrányát a tabellán Hamiltonhoz, és 23-ra Vettelhez képest. Köztudott, hogy csendes figura, de azt mondja, ebből nem származik előnye. "Csendesebb típus vagyok, de nem gondolom, hogy ez előny lenne. Mindenki úgy viselkedik, ahogy jónak érzi. Igen, én valóban, csendes, nyugodt ember vagyok, és szükségem van a magánszférára. De mindenki olyan, amilyen" - nyilatkozta az El Mundo Deportivónak.