Vágólapra másolva!
Pénteken nem volt igazán elégedett a Ferrarival, de úgy érzi, a tempója adott, csak ki kell hozni belőle. Nem aggódik a Mercedes látványos fejlesztései miatt.

A téli teszteken a Ferrari minden típusú gumival uralta a barcelonai pályát, a Spanyol Nagydíj pénteki napján mégis a Mercedes volt a gyorsabb. Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel hátránya délelőtt kiugróan nagy, 1 teljes másodperc volt, s bár ezt délutánra, a lágy gumikon lefaragták 3 tizedig, közelebb nem tudtak kerülni az első két helyet megszerző Lewis Hamiltonhoz és Valtteri Bottashoz.

Vettel elismerte, hogy a Ferrari még nem viselkedett elég kezesen, bár úgy vélte, a potenciál megvan benne, csak a meleg, csúszós pálya és az erős szél az ő dolgukat is megnehezítette. „Azt érzem, hogy az autó gyors, vagyis csak az a kérdés, hogy ezt ki tudjuk-e hozni belőle – mondta. – Kicsit nehezen rázódtam bele a ritmusba. Küszködtem a körülmények miatt, de valószínűleg inkább velem volt a baj, mint az autóval."

Vettel nem találta az összhangot az autójával - katt a galériához! Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

„Nem aggódom, csak nem vagyok elégedett azzal, ahogy a nap alakult.

Míg a Mercedes és a Red Bull Barcelonára elkészült fejlesztései körül nagy volt a hírverés, a Ferrari ránézésre szinte változatlannak tűnik az előző versenyekhez képest. Vettel ennek nem tulajdonít jelentőséget.

„Nem tudom, ki hozta a legtöbb fejlesztést, de szerintem nem is ez számít, hanem az, hogy ki hozta a legjobbat – mondta. – Némelyik valóban látványosabbnak tűnik a többinél. Elégedett vagyok a mi újításunkkal, van, amelyik látható, van, amelyik nem. Nincs ebben semmi titok, csak a szokásos kemény munka."

Räikkönen egész nap magabiztosabban mozgott a pályán, mint Vettel, aki délután ki is csúszott egy hirtelen széllökés miatt, de a finn sem volt igazán kibékülve az autójával, amely egyébként túl is melegedett.

„Ez összességében nehéz nap volt, szerintem a körülmények borzasztóan trükkösek voltak, főleg az edzés végén – magyarázta a finn. – Mindegy, mindenki ugyanabban a cipőben járt.

Elég sok mindent kipróbáltunk a nap folyamán, holnap kiderül, mire jutunk velük."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!