Rosberg: Hamilton tehetségesebb nálam

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2016, Grand Prix of Abu Dhabi, #6 Nico Rosberg (GER, Mercedes AMG Petronas Formula One Team),
Vágólapra másolva!
Az első vb-címe után rögtön visszavonuló Nico Rosberg elismerte, hogy tehetségben kicsit elmaradt Lewis Hamiltontól, amit szorgalommal kellett kompenzálnia.

A valóságot eléggé leegyszerűsítve a média éveken át gyakran úgy állította be a Lewis Hamilton kontra Nico Rosberg párviadalt, hogy küzdelmük a veleszületett tehetség és a szorgalmas önképzés összecsapása. A csatájukra rásütött bélyegről Rosberg is elismerte: van igazság benne, mivel szerinte valószínűleg kicsit kevésbé volt ügyes, mint csapattársa.

"A sikerhez a szorgalomra, a teljes elkötelezettségre, a megalkuvás elutasítására kellett hagyatkoznom. Ez volt az egyetlen módja, hogy sikeres legyek - nyilatkozta a Bildnek. -

Ő egyike minden idők legjobbjainak, és hihetetlenül kemény ellenfél volt."

Rosberg megnyerte a világbajnokságot, majd visszavonult Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Ők ketten három szezonon át harcoltak egymással a vb-címért, az összmérleg 2:1 Hamilton javára. Az utolsó, 2016-os összecsapásukból azonban Rosberg jött ki győztesen, ami után be is jelentette a visszavonulását.

A Mercedes előző versenyzőpárosát gyerekkorától kezdve baráti kapcsolat fűzte össze, de a vb-címért vívott több év mindezt alaposan leamortizálta. Mindketten utaltak rá, hogy a jövőben talán visszaállhat a korábbi jó viszony, bár Hamilton legutóbb azt mondta, "semmit sem" gondol Rosbergről.

A német úgy nyilatkozott, hogy az előző szezon óta öt hónap eltelt, és nem lát okot arra, hogy "miért ne lehetnének" újra barátok.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!