Vágólapra másolva!
Érdekes kezdeményezéssel próbálják feldobni a szurkolói élményt: két szerencsés Felipe Massa és Lance Stroll autójának társaságában töltheti a Brit Nagydíj előtti éjszakát.

Az F1 új tulajdonosa, a Liberty Media ígértet tett rá, hogy az Ecclestone-korszakra jellemző bezárkózással szakítva jobban bevonja a közönséget a sport életébe, bepillantást nyújtva a nézőknek a kulisszák mögé. Az erre irányuló „F1 Experiences" program a hétvégi Spanyol Nagydíjon indul el teljes lendülettel,

egyelőre azonban nem részesült egyértelműen jó fogadtatásban a sajtó részéről, a plusz szolgáltatásokat tartalmazó csomagokat ugyanis sokan röhejesen drágának tartják.

Míg egy egyszerű, egész hétvégére szóló tribünjegyhez már 257 dollárért hozzá lehet jutni Barcelonában, a legolcsóbb exkluzív belépő – amely egyébként ugyanarra a lelátóra szól, és a legütősebb eleme egy parti a Paddock Clubban – 1029 dollárba kerül. De van 7889 dollárért, azaz 2,2 millió forintért kínált csomag is!

A Liberty jobb élményt ígér a nézőknek Forrás: Ferrari

A kezdeményezésnek ugyanakkor akadnak egyértelműen pozitív oldalai, például az új helyszíni tévécsatorna, amely a hétvége folyamán végig tudósít az eseményekről, és a versenyzőkkel készült interjúkat is ad. Egy szerencsést megautóztatnak a kétüléses Minardival is – ezt, ahogy arról az F+1 Blogon beszámoltunk, nem más fogja vezetni, mint Baumgertner Zsolt.

A legérdekesebb ötletet azonban a Brit Nagydíjra tartogatják: két néző a Williams garázsában, Lance Stroll és Felipe Massa autójának társaságában töltheti majd a verseny előtti éjszakát, és a hétvégén találkozhatnak a csapatot irányító Claire Williamsszel, valamint néhány mérnökkel és szerelővel is. Az elképzelés eredetileg a Williams szponzorától, a Martinitől származik, és az Airbnb-vel együttműködve valósítják meg, de az F1 jogtulajdonosának is rá kellett bólintania, ami Bernie Ecclestone idején elképzelhetetlen lett volna.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!