Vágólapra másolva!
Az F1-es istálló által használt két szimulátorba keresnek új fejlesztő pilótát. Internetes bajnokságokat szerveznek, a győztesnek szerződést is ajánlanak.

A videójátékokra épülő eSport népszerűségének növekedését kihasználva a McLaren és a Logitech bajnokságokat szervez játékosoknak azzal a céllal, hogy új fejlesztő pilótát találjanak a szimulátorukba. Zak Brown, a McLaren ügyvezetője bejelentette, hogy különböző játékokkal, különböző platformokon versenyeket indítanak, és a győztesnek egyéves szerződést ajánlanak.

„Ez egy nagyon izgalmas lehetőség, nem csupán a játékiparnak, hanem mindenkinek a McLarennél és általában az autóversenyzésben. Régóta láthatjuk már, hogy az online videójátékok sportként is növekednek, és mára elértünk oda, hogy az igazi és a virtuális valóság nagyon közelivé vált” – nyilatkozta Brown.

„Ez abszolút a megfelelő pillanat, hogy egyedi és izgalmas ajánlatot tegyünk: összekötjük a versenyzés és a játékosok világát úgy, ahogy még senki sem próbálta.”

A McLaren e téren nem számít úttörőnek, a Sony és a Nissan már hosszú évekkel ezelőtt versenyautóba ültette a Gran Turismo című Playstation játék bajnokait,

a Formula E pedig januárban szervezett eSport versenyt Las Vegasban, amit Bono Huis nyert meg. Érdekesség, hogy a McLaren junior pilótája, Lando Norris a Team Redline nevű szimulátoros csapat tagja, velük dolgozik együtt Max Verstappen is. A McLaren azt ígéri, hogy különböző platformokon rendeznek majd bajnokságokat, a döntőt pedig 10-en vívhatják meg ősszel a csapat főhadiszállásán.

„A győztes tényleg a McLaren csapat egyik kulcsembere lesz. Ez így igaz: abszolút szükségünk van további támogatásra a két szimulátorunkba, úgyhogy a küzdelem és a kiválasztási folyamat keménynek és kíméletlennek ígérkezik, amit lebilincselő lesz nézni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!