Alonso elvágta magát a Ferrarinál, Ricciardo még kivár

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Honda, Orosz Nagydíj
McLaren's Spanish driver Fernando Alonso answers journalists' questions in the paddock at the Sochi Autodrom circuit in Sochi on April 27, 2017. The Formula One Russian Grand Prix will take place on April 30, 2017. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Mivel Kimi Räikkönen teljesítménye hullámzó, és nincs még szerződése 2017-re, az idén is sok pletyka merül fel azzal kapcsolatban, hogy lesz-e utódja, és ha igen, ki. Több jelentkező is lenne.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét Kimi Räikkönen lesz az F1-es átigazolási piac egyik kulcsembere, mivel a 2007-es világbajnok eredményei az idén is elmaradnak Sebastian Vettelétől, ráadásul egyebek mellett a mezőny egyik legjobbjának tartott Fernando Alonso szerződése is lejár.

Niki Lauda, a Mercedes-csapat ügyvezetői jogkör nélküli elnöke, a Ferrari korábbi sportigazgatója szerint Alonso Maranellóba már nem tér vissza. A kétszeres világbajnok 2010 és 2014 vége között szerepelt a Scuderiánál, de megromlott a viszonya a csapattal, miután nem tudott újabb világbajnoki címet szerezni velük, és az érvényes szerződését felbontva távozott.

Alonso zsákutcában van a McLarennél Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Nem hiszem, hogy a Ferrari ismét akarná őt. Érvényes szerződése volt, amikor elment – mondta Lauda, majd emlékeztetett rá, hogy Alonso a McLarent is ugyanígy hagyta el 2007 végén. Leszögezte, hogy a Mercedesnél sincs hely számára. – Van két pilótánk, akik elvégzik a feladatukat. Ha (Lewis) Hamiltonnal és (Valtteri) Bottasszal nyerünk, nincs szükségünk másra.”

A korábbi háromszoros világbajnok egykori pilótaként megérti, hogy Alonso az Indy 500-on keres kihívást,

és kíváncsi arra, hogy milyen eredményt ér el, de szerinte a McLaren nehéz döntést hozott, amikor elengedte a versenyzőjét a Monacói Nagydíjról, ahol a legjobb eredményre számíthatnak. Elismerte Alonso vezetési tudását, de azt mondta, ezt az évek során nem tudta igazán megmutatni.

Alonso a 2014-es Magyar Nagydíjon állt dobogón eddig utoljára, a Ferrari színeiben Forrás: Farkas Péter (Origo)

„Gyors, agresszív, és ezáltal sok szempontból ő a legjobb, de sajnos ezt a pilóták néha nem tudják bizonyítani az általuk hozott döntések miatt. Alonso túl sok hibát követett el. Túl korán otthagyta a Ferrarit, és visszament a McLarenhez, pedig már akkor is lehetett tudni, hogy a Honda motor fejlesztésével gondok vannak. Most elkeseredett, de ő döntött úgy, hogy a McLarenhez megy.”

Ricciardo a legjobb autóba akar ülni

A Ferrari lehetséges versenyzőinek listáján évről évre felbukkan Daniel Ricciardo is, azonban a Red Bull eddig semmilyen jelét nem adta annak, hogy akárcsak felmerülhet az ausztrál pilóta elengedése. Sebastian Vettel korábbi csapattársa viszont a Sky Sportsnak nyilatkozva nem ígérte meg, hogy mindig a Red Bull színeiben fog versenyezni.

„Jó kérdés, attól függ, hogy milyen hosszú a pályafutásom – mondta. „Ha őszintén és nyitottan beszélünk, akkor hosszabb távon a lehető leggyorsabb autóba akarok ülni, és esélyt akarok adni magamnak, hogy megszerezhessem a világbajnoki címet. Az idén egyelőre nem vagyunk harcban ezért, de

„Még mindig egyik évről a másikra kell terveznem, de mindent összevetve a lehető leggyorsabb autóba akarok ülni, úgyhogy majd meglátjuk. Semmit nem vettem még a fejembe, nyilvánvalóan próbálom ezt az autót gyorsabbá tenni. Barcelonában valami jó is kisülhet ebből.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!