Vágólapra másolva!
Nem más, mint a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner magyarázkodhatott az orosz vámosoknak, hogy miért repül furcsa csomaggal Szocsiba.

Humoros, de nem példátlan baleset történt a Red Bull berkein belül, ezért Christian Horner csapatfőnök különös csomaggal utazott a hétvégi Orosz Nagydíj helyszínére, Szocsiba. Horner poggyászában a fogkefe és a váltás ruha mellett Max Verstappen erőforrásának néhány alkatrésze is helyet kapott.

„Egy apróság kimaradt, de a renault-s srácok szerencsére át tudták küldeni az elemeket az Egyesült Királyságba, én pedig tegnap áthoztam őket a vámon – mondta Horner a Sky Sportsnak. – Ezt nem a legkönnyebb elmagyarázni egy orosz biztonsági őrnek, de úgy tűnik, vette az adást.”

Nem volt akadálya Verstappen pályára lépésének Forrás: AFP/Alexander Nemenov

Oroszországba csak nehezen lehet ilyen jellegű cikkeket bevinni az Európai Unióból, néhány évvel ezelőtt még Bernie Ecclestone és politikusok közbenjárására is szükség volt, amikor a Mercedes kénytelen volt soron kívül, magángéppel alkatrészeket szállítani az F1-es autóikhoz.

Az F1-es fejlesztések szigorú ütemterve és a szinte megállás nélküli munka eredményeként gyakran előfordul, hogy a csapatok a felszerelésük nagy részét már korábban útnak indítják földi vagy vízi úton, és csak a legújabb, és kritikus alkatrészeket szállítják repülőn az utolsó pillanatban, extrém esetben akár a személyes poggyászok részeként.

Noha Horner mindent megtett a hétvégi sikerért, a Sky Sportsnak azt mondta, hogy ha váratlan esemény nem történik, csapata csak az 5-6. helyért lehet versenyben Szocsiban.

„Az időmérőn nagyobb lesz a hátrányunk, mint a versenyen. Ez a futam a károk csökkentéséről fog szólni, mindkét autónkkal célba szeretnénk érni, aztán utána remélhetőleg megkapjuk a fejlesztéseket – utalt a Spanyol Nagydíjra várt nagy előrelépésre. – Remélhetőleg a barcelonai csomag elősegíti majd, hogy a szezonunk tényleg meglóduljon.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!