Hamilton: Jó lenne a McLaren és a Williams ellen harcolni

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Bahreini Nagydíj
Mercedes' British driver Lewis Hamilton stands on the podium after taking the second place at the end of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Sakhir circuit in Manama on April 16, 2017. Sebastian Vettel moved into a clear lead in this year’s world championship when he claimed a well-judged victory for Ferrari in the Bahrain Grand Prix for his second win of the season. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok szeretne még a pályafutása vége előtt megküzdeni az F1 történelmi csapataival. A régi nagyok évek óta esélytelenek a győzelmekre.

A Ferrari feltámadásával a klasszikusokat idéző világbajnoki csata van kibontakozóban az F1-ben, hiszen az olasz istálló és a Mercedes küzdelme két nagy múltú márka versengését hozza el. A modernkori Ezüstnyilat vezető Lewis Hamilton azonban szeretné, ha a sport történetének további jeles képviselői, a Williams és a McLaren is felzárkózna hozzájuk, még a pályafutása vége előtt.

Hamilton a McLaren színeiben mutatkozott be az F1-ben. Ron Dennis és a wokingi vállalat gondozta az előmenetelét, gyerekkori hőse Ayrton Senna volt, de később nem tudott kijönni Dennisszel, és az eredmények is elmaradtak, ezért 2012 végén elhagyta a McLarent, és a csapat az óta a dobogóra is alig jutott fel.

Szeretne a többi nagy csapattal is küzdeni Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A Williams alapvetően a Renault 1997 végi távozását szenvedte meg, ekkor világbajnoki címvédőből visszaestek a középmezőnybe, bár 2000 és 2005 között volt egy sikeres időszakuk a BMW-vel, 2003-ban a világbajnoki címért is küzdöttek, de összerúgták a port a bajor gyártóval, és később csak Pastor Maldonado révén

arattak egy meglepetésgyőzelmet a 2012-es Spanyol Nagydíjon.

„Elszomorít, ha elnézem, milyen gazdag hagyományú csapatok versenyeznek az F1-ben, például a Williams és a McLaren, de ők nincsenek ott az elején – mondta Hamilton. – A Williams hosszú éveig a csata részese volt, aztán nagy visszaesést éltek át, és most a McLaren is.”

1991-ben még a Williams Renault és a McLaren Honda is csatázott az F1-ben Forrás: Williams F1

„A Ferrari, a Mercedes és a McLaren iránt nagyon lelkesedtek a pilóták a történük és bajnoki címeik miatt, amióta én Forma-1-et nézek.”

Hamilton 2014 és a 2016 vége között gyakorlatilag csak a volt csapattársával, Nico Rosberggel küzdött a győzelmekért


és a világbajnoki címekért, de az idei szezon elején többször is elmondta, hogy az idei sikereit értékesebbnek tartja, mert a Ferrari és Sebastian Vettel ellen is meg kell küzdenie. Most elárulta, szeretné, ha tovább bővülne az ellenfelei köre.

„Remélem, hogy a Forma-1-ben hátralévő időm alatt a Williams és a McLaren is felzárkózik hozzánk, és az élcsapatok valóban az élvonalat képviselik majd. Ez varázslatos lenne. Bízom abban, hogy ők is beszállnak valamikor a küzdelembe.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!