Vágólapra másolva!
Bahreinben a Ferrari csak Sebastian Vettelt vetette be a versenyzői közül, de annyi junior gyűlt össze a Scuderiánál, hogy a finn kimaradhat a nyári szünetet megrövidítő tesztből is.

Küszködéssel kezdte az idei szezont Kimi Räikkönen, ennek ellenére mégsem ült autóba az idei harmadik futam után rendezett teszten Bahreinben. Ez a magyar szurkolóknak akár jó hír is lehet, mert a Ferrari megtartott egy napot a hungaroringi tesztre, amit nem kötelesek átadni a fiatal pilótáknak, de annyi junior sorakozik Maranellóban, hogy nem győzik hova ültetni őket.

A lista nem túl hosszú, viszont az ülések száma is erősen korlátozott, így elképzelhető, hogy Antonio Giovinazzi, Charles Leclerc és Antonio Fuoco közül valakit átirányítanak a Haashoz vagy a Sauberhez, de az amerikai istállónál a saját protezsáltjuk, Santino Ferrucci is behívóra vár.

Giovinazzi először februárban tesztelhetett a Ferrarival Forrás: Scuderia Ferrari

Giovinazzi az idén tesztelt, sőt versenyzett is a Sauber színeiben, és a Ferrarit is vezethette már télen, valamint a bahreini teszten, de még mindig van egy napja, amit pont a Hungaroringen használhat fel valamelyik csapat színeiben, ha a Ferrari lehetőséget biztosít számára. A Motorsport.com szerint elképzelhető, hogy ezúttal a Haast próbálhatja ki, amely az idén a negyedik különböző autó lenne a számára.

Az amerikai istállóhoz irányíthatják a monacói Leclerc-et is,

aki győzelemmel és a pontverseny élén kezdte az idei F2-es szezont a GP3 tavalyi megnyerése után, és nagy jövőt jósolnak neki az F1-ben. Fuoco várhatóan a hungaroringi teszt után Barcelonába utazik, és 2018-as gumikat tesztel majd a Ferrarinál, és az is elképzelhető, hogy valamelyiküket pénteki szabadedzésen is bevetik a Saubernél vagy a Haasnál, bár erre a portál tudósítása alapján Giovinazzinak és Leclerc-nek nagyobb esélye van.

Vajon Räikkönen marad-e Budapesten tesztelni és jövőre visszatér-e? Forrás: DPPI/Antonin Vincent

Amennyiben Räikkönent kiszorítják a fiatalok a Magyar Nagydíj utáni tesztről, az jelzés értékű lehet a szerződéshosszabbításának esélyével kapcsolatban. A 2007-es világbajnok az idei szezonra is csak egyéves szerződést kapott, és Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója már jelezte, hogy el kellene beszélgetni vele, mert az idén eddig látványosan elmarad Vettel teljesítményétől.

A finn pilóta lecserélése már évek óta téma a Ferrarinál,

de még nem találtak olyan versenyzőt, aki alkalmas lenne a feladatra, várhatóan jobban szerepelne Räikkönennél, szabadon igazolható és – bár ez nem kimondott elvárás – valószínűleg Vettel érdekeit sem sértené. Valtteri Bottas és Nico Hülkenberg szerződtetésétől korábban eltekintettek, Sergio Pérez és Romain Grosjean csak a hívásra vár, de felmerült Daniel Ricciardo és Carlos Sainz neve is a lehetséges utódok között.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!