Meghalt egy kisfiú Alonso gokartpályáján

Forma-1, Fernando Alonso, Fernando Alonso gokartpálya
F1 Spanish driver Fernando Alonso poses next to his new complex's karting circuit during the opening of his Museum and Foundation in Llanera, northern Spain, on June 26, 2015. Located in Asturias, the Fernando Alonso complex includes a museum about the driver, a karting circuit, a specialized driving circuit, a road driving track and a golf course. AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA / AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
Vágólapra másolva!
Újabb súlyos baleset történt egy utánpótlásversenyen: ezúttal a 11 éves Gonzalo Basurto vesztette életét egy baleset következtében, amikor fejreállt a gokartjával.

A brit Billy Monger életveszélyes ütközése után újabb súlyos, ezúttal halálos kimenetelű baleset történt egy utánpótlás-bajnokságban, Fernando Alonso gokartpályáján, Spanyolországban. A 11 éves Gonzalo Basurto egy szabadedzés során ütközött egyik ellenfelével, és a gokartja fejreállt. A tinédzsert gyorsan kórházba szállították, majd az oviedói központi intézetbe is átvitték, de az életét már nem tudták megmenteni.

„Ma korán reggel az egyik legszomorúbb napra ébredtem – írta Alonso a Twitteren, spanyolul. – Össze vagyok törve. Innen is egy nagy ölelést küldök Gonzalo családjának és minden gokartosnak.” A Marca tudósítása szerint a vasárnapra tervezett futamot törölték Alonso pályáján.

Alonso a múzeuma és a gokartpálya megnyitóján, 2015-ben Forrás: AFP/Miguel Riopa

A kétszeres világbajnok személyesen nem tudott jelen lenni a balesetnél, mert a hétvégén az USA-ba utazott, ahol ellátogatott az alabamai Barber Parkban zajló IndyCar fordulóra. Szombaton leendő ellenfeleivel, Alexander Rossival, Ryan Hunter-Reay-jel, Marco Andrettivel, Takuma Szatóval és Jack Harvey-val fotózkodott a pályán.

Közben Alonso korábbi F1-es ellenfele, Juan-Pablo Montoya elárulta, SMS-ben felajánlotta a segítségét a spanyol pilótának, és az Autosport szerint kijelentette azt is, hogy szerinte több hasonló vendégszereplésre szükség lenne, mert az ilyen alkalmak általában növelik az érdeklődést mindenféle autóverseny iránt. Elismerte, nem hitt abban, hogy Alonso valaha is feltűnik az IndyCarban.

„Ha valaki azt mondja nekem, hogy valaha győzni fogok még Alonso ellen, azt gondoltam volna, hogy hosszútávú versenyen történne vagy valami ilyesmin, nem az Indyn – mondta. – Szerintem ez nagyszerű. Nagyon jó napja lesz az autóversenyzésnek, amikor Fernando rajthoz áll. Nem csak az IndyCarnak lesz előnyös, mert szerintem nagy érdeklődés övezi majd, hogy Fernando, jómagam, és a többiek együtt versenyeznek.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!