Az F1-es bírák túl büszkék, hogy meghátráljanak

Forma-1, Carlos Sainz, Scuderia Toro Rosso, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - APRIL 15: Carlos Sainz of Scuderia Toro Rosso and Spain during qualifying for the Bahrain Formula One Grand Prix at Bahrain International Circuit on April 15, 2017 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20170415-01219 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Carlos Sainz nehezen emészti meg, hogy rajtbüntetést kapott Lance Stroll kiütéséért. Szerinte az F1-es sportfelügyelőkkel nem lehet szót érteni.

Az idei szezontól a korábbiaknál lazábban próbálnak bíráskodni az F1-es sportfelügyelők, de három futam alatt három rajtbüntetést is kiosztottak. Legutóbb Carlos Sainz járt pórul, miután a bokszból kiszáguldva nekiment Lance Stroll autójának.

Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, mindkét fél a másikat hibáztatta, de a sportfelügyelők Stroll pártját fogták, és Sainzot büntették meg, aki két büntetőpontot kapott, és három rajthelyet veszít a jövő hétvégén, Szocsiban.

Sainz nem ért egyet a büntetésével Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

„Nyilvánvalóan igencsak meglepetésként ért a rajtbüntetés. Azt gondoltam, hogy versenybalesetként kezelik majd a történteket – mondta a Toro Rosso versenyzője. – Az F1-ben rengeteg csata zajlik, amikor az ember helyekért és pontokért hajt. Nekem ez egy versenybalesetnek tűnt. Lance egyszerűen nem látott,

Sainz egyre nehezebb helyzetben van, mert kisebb-nagyobb kihágásai miatt sok büntetőpont összegyűlt az F1-es jogosítványában, de további nagy hibákat kell elkövetnie, hogy felmerüljön az eltiltás lehetősége. Úgy véli, a sportfelügyelők sokszor makacsul ragaszkodnak az álláspontjaikhoz, amikor egy helyzet megítélése rajtuk múlik.

„Az ember mehet haza, ha büntetést kap, nincs lehetőség fellebbezni. Semmi. Így megy ez – mérgelődött. – Már csak a büszkeségük miatt sem változtatnának a véleményükön.

„Meghozzák a döntést, és az lesz, ők is tudják, hogy nem változtatnának rajta, mert elvesztenék a hitelességük egy részét. Soha sem fognak megváltozni. Ez van. Először keveredtem összetűzésbe, amikor pozícióért küzdöttem, és rögtön büntetést is kaptam.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!