Vágólapra másolva!
Billy Monger hétvégi bukásának híre eljutott a Forma-1-es versenyzőkhöz is: azt kérik, a lehetőségéhez mérten mindenki támogassa a tinédzsert, akinek mindkét lábát amputálni kellett.

Mindkét lábszárát amputálni kellett a 17 éves Billy Mongernek, aki a brit F4 hétvégi doningtoni futamán sokkoló baleset részese volt: hatalmas sebességgel nekicsapódott egyik ellenfele hirtelen lelassuló autójának, és a karambol után több mint másfél óráig tartott, mire ki tudták emelni a roncsból.

Családja közösségi adománygyűjtést szervezett, hogy a fiatal pilóta orvosi kezelését finanszírozni tudják, és a fiú minél előbb teljes életet élhessen. 260 ezer fontot terveztek összegyűjteni, de a segítő mecénások csütörtök délelőttig már közel 400 ezret ajánlottak fel.

A baleset szomorú híre korábbi és jelenlegi Forma-1-es pilótákhoz is eljutott. A háromszoros futamgyőztes Johnny Herbert, aki fiatal korában egy tömegbukás következtében szintén majdnem elvesztette a lábait, és sérülése a mai napig meglátszik a mozgásán, azt írta Twitteren, hogy "az élet kegyetlen", és azt kérte, "mindenki segítsen ezen a fiatal srácon."

A jelenlegi mezőnyből többek között Jolyon Palmer, Marcus Ericsson, és Sergio Pérez ugyanígy adományokat kért neki, akárcsak a világbajnok, Nico Rosberg, míg Felipe Massa és Jenson Button hozzátették, ők is megteszik, ami tőlük telik.

Mongert jelenleg mesterséges kómában tartják, amiből a tervek szerint a következő napok során ébresztik fel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!