Az utolsó rajtsorba száműzték Grosjeant és Palmert

Forma-1, Sauber, Antonio Giovinazzi, Kínai Nagydíj
Shanghai: Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017 #36 Antonio Giovinazzi (ITA, Sauber F1 Team) had an accident Chinese Formula One Grand Prix Shanghai Circuit on April 08, 2017 in Shanghai, China. (Photo by Hoch Zwei) | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Nem lassítottak eléggé, amikor sárga zászlókat lengettek Giovinazzi balesete után, mindkettejüket 5 rajthelyes büntetéssel sújtották. Verstappen így két hellyel előrelép a rajtrácson.

A Kínai Nagydíj időmérő edzésének első etapja egy balesettel zárult, Antonio Giovinazzi az utolsó kanyarban elvesztette az uralmát az autója felett, megpördült, és a falnak csapta a Saubert. Az eset után természetesen rögtön lengetni kezdték a dupla sárga zászlókat, amelyek a többi pilótát azonnali lassításra szólítják fel. Két versenyző, Jolyon Palmer és Romain Grosjean azonban nem vette el eléggé a gázt a lábáról, ezért mindkettejüket megbüntették az időmérő után.

A két pilóta épp a gyors körét próbálta befejezni, amikor megtörtént előttük a baleset, és a sportfelügyelők döntése alapján a lengetett zászlók ellenére sem lassítottak le eléggé, bár ők maguk másképp látták az esetet. "Az utolsó szektorban egy teljes másodpercet veszítettem, nagyon lelassítottam - mondta Palmer még a döntés előtt. - Tudtam, hogy valami történt az utolsó kanyarban. Az adatokból is látszik, hogy a célvonalnál csak poroszkáltam."

Nem mindenki lassított eléggé Giovinazzi autója mellett Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hz

A sportfelügyelők azonban úgy ítélték meg, hogy Palmer és Grosjean még azután is a jó köridő elérésére törekedtek, hogy elérték a sárga zászlós szakaszt,

ezzel pedig megszegték a szabályokat. Mindkét pilóta 5 rajthelyes büntetést kapott vasárnapra, és mivel egyébként is csak a 17. és 18. helyen végeztek, az utolsó rajtsorból kell nekivágniuk a futamnak.

A hírnek Max Verstappen és Esteban Ocon örülhet a legjobban, ők két-két hellyel előrébb léphetnek a rajtrácson. A Red Bull holland pilótája így a 17. helyről vág neki a versenynek, miután a motorproblémái miatt már a Q1-ben kiesett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!