Massa: A Ferrari a legjobb autó nélkül is világbajnok lehet

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Ausztrál Nagydíj
VETTEL Sebastian (ger) Ferrari SF70-H team scuderia Ferrari action during 2017 Formula 1 championship at Melbourne, Australia Grand Prix, from March 23 To 26 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A brazil szerint a Mercedes autója valamelyest gyorsabb a Ferrariénál, a maranellóiak azonban így is megszerezhetik a világbajnoki címet.

Ahogy sejteni lehetett, az Ausztrál Nagydíjon a Ferrari és a Mercedes állította csatasorba a legerősebb autókat. A győzelmet Sebastian Vettel szerezte meg, de arról megoszlanak a vélemények, hogy ehhez mennyire volt szüksége Lewis Hamilton beragadására Max Verstappen mögé a kerékcseréje után, és hogy a Ferrari megelőzte-e az erősorrendben a Mercedest.

Felipe Massa szerint még mindig a címvédő istálló autója jelenti az etalont, de csak tökéletes munkával érhetnek fel újra a csúcsra – e nélkül a Ferrari legyőzheti őket. "A Ferrari nagyon meglepett. A tavalyi problémák után sok szakértő úgy hitte, hogy a nehézségeik kihatnak az idei szezonjukra is. Úgy látszott, hogy a 2016-os autójukat egészen az idény végéig fejlesztették, és ebből többen azt feltételezték, hogy a 2017-es modelljükkel lépéshátrányba kerülnek" - írta Massa a Motorsport.com-on vezetett blogjában.

Vettel nyert Ausztráliában Forrás: DPPI/Florent Gooden

"Ehelyett azonban nagyszerű munkát végeztek. Az autó kapásból versenyképes volt, és azt hiszem, a Ferrari képes a világbajnoki győzelemre. A Mercedes valószínűleg gyorsabb náluk körönként 1-2 tizeddel, de Sebastian Vettel bizonyította, hogy ott van a nyakukon, és

Úgy érzi, a Red Bull körönként fél másodperces lemaradással követi a két élcsapatot, de még van bennük tartalék, míg a Williams negyedik a rangsorban, szintén fél másodperccel leszakadva az előtte lévőtől.

Jól sikerült a visszatérése

A Williamshez a nyugdíjból visszatérő pilóta elégedett volt az idei első versenyhétvégéjével. "A barcelonai tesztek kellemes érzéssel töltöttek el: nagyon jónak éreztem az új autót, noha három nap nem elég ahhoz, hogy száz százalékig kiismerjem. Mindazonáltal így is feldobva utaztam Melbourne-be" - mondta. - Nem vezettek félre a kellemes érzések, hiszen az első edzésen megerősítést nyert minden, amire számítottam."

Bár az időmérőn kikapott Romain Grosjeantól, a rajtnál vissza tudta szerezni a 6. helyet a Haas pilótájától, amit nem is engedett ki a kezéből a leintésig. Így a három élcsapat versenyzői mögött ő jegyezte a legjobb eredményt.

"A Ferrari, a Mercedes és a Red Bull után mi voltunk a leggyorsabb csapat, és úgy gondolom, a lehető legjobb eredményt értük el - írta Massa. - Szóval jó volt a kezdés, fontos pontokat szereztünk. Elégedett voltam a hétvégével."

Csapattársa, az újonc Lance Stroll fékhiba miatt nem jutott el a célig, bár a kiesése előtt nem tartózkodott pontszerző helyen.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!